Nabeschouwing AZ - Feyenoord (1-1) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 16 september 2018 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt AZ het zondag 16 september 2018 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Feyenoord (1-1)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen AZ en Feyenoord geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AZ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van A. Gudmundsson. Feyenoord kwam na 40 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van S. Berghuis, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE AZ - Feyenoord 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van M. Boadu AZ 1-0
28' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor J. Clasie Feyenoord
34' Wissel AZ Wissel B. Johnsen voor M. Boadu AZ
37' Gele kaart AZ Gele kaart voor J. Svensson AZ
40' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van S. Larsson Feyenoord 1-1
65' Wissel AZ Wissel A. Maher voor P. Hatzidiakos AZ
74' Wissel Feyenoord Wissel L. Sinisterra voor S. Larsson Feyenoord
81' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor O. Idrissi AZ
85' Wissel Feyenoord Wissel N. Jørgensen voor R. van Persie Feyenoord
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Feyenoord
Opstellingen AZ - Feyenoord
De opstellingen van AZ en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing AZ - Feyenoord

AZ en Feyenoord treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 11 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Feyenoord. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Feyenoord favoriet. 12 keer wist de ploeg van AZ te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor AZ. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst AZ 7
Winst Feyenoord 12
Gelijkspel 7
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 5e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.