Nabeschouwing AZ - SC Heerenveen (2-3) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 28 oktober 2018 - 16:45 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt AZ het zondag 28 oktober 2018 om 16:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - SC Heerenveen (2-3)

Het Eredivisie duel tussen AZ en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 2-3 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door T. Ouwejan, waarmee AZ met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Vlap, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 57e minuut zette M. Vlap zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee SC Heerenveen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Gudmundsson de 2-2 maakte voor AZ. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk SC Heerenveen dat in de 84e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Lammers de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van SC Heerenveen.

Wedstrijdstatistieken AZ - SC Heerenveen
Goals
2
3
Balbezit
58%
42%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
15
12
Schoten op doel
7
7
Aanvallen
141
80
Gevaarlijke aanvallen
46
21
Passes
587
386
Overtredingen
12
12
Buitenspel
0
3
Corners
6
1
Wissels
3
3
LIVE AZ - SC Heerenveen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
16' Doelpunt AZ Doelpunt T. Ouwejan AZ 1-0
26' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Hatzidiakos AZ
30' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 1-1
57' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap met assist van S. Lammers SC Heerenveen 1-2
61' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor B. Johnsen AZ
61' Wissel AZ Wissel A. Maher voor F. Midtsjø AZ
65' Wissel SC Heerenveen Wissel M. van Bergen voor A. Zeneli SC Heerenveen
68' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor B. Rienstra SC Heerenveen
69' Wissel AZ Wissel M. Vejinovic voor P. Hatzidiakos AZ
69' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
72' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
76' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor S. Floranus SC Heerenveen
79' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van T. Ouwejan AZ 2-2
84' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers met assist van B. Rienstra SC Heerenveen 2-3
85' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor M. Thorsby SC Heerenveen
87' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Hornkamp voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - SC Heerenveen
Opstellingen AZ - SC Heerenveen
De opstellingen van AZ en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal SC Heerenveen
# Speler Pos.
1 Warner Hahn K
2 Sherel Floranus V
3 Daniel Høegh V
14 Dave Bulthuis V
5 Kik Pierie V
10 Ben Rienstra M
18 Michel Vlap M
8 Morten Thorsby M
21 Yuki Kobayashi M
9 Sam Lammers A
13 Arbër Zeneli A
Voorbeschouwing AZ - SC Heerenveen

AZ en SC Heerenveen treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 23 december 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst AZ 14
Winst SC Heerenveen 9
Gelijkspel 5
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 7e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 13e plaats.

Tags
AZ - SC Heerenveen Opstelling AZ Opstelling SC Heerenveen Live AZ - SC Heerenveen Live AZ - SC Heerenveen kijken AZ - SC Heerenveen kijken Live AZ - SC Heerenveen stream AZ - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing AZ - SC Heerenveen Uitslag AZ - SC Heerenveen Statistieken AZ - SC Heerenveen Eredivisie 2018/2019 AZ - SC Heerenveen wedden AZ - SC Heerenveen gokken AZ - SC Heerenveen Unibet