Nabeschouwing AZ - Willem II (0-2) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 1 december 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt AZ het zaterdag 1 december 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Willem II (0-2)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 0-2 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Willem II kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Fran Sol. Willem II vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Fran Sol op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 0-2 stand in het voordeel van Willem II.

LIVE AZ - Willem II 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Willem II Doelpunt Fran Sol met assist van D. Crowley Willem II 0-1
22' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Gudmundsson AZ
30' Doelpunt Willem II Doelpunt Fran Sol met assist van D. Avdijaj Willem II 0-2
38' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Pol Llonch Willem II
41' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
46' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor M. Seuntjens AZ
46' Wissel AZ Wissel D. Rotariu voor F. Midtsjø AZ
65' Wissel AZ Wissel L. Bergsma voor A. Gudmundsson AZ
73' Wissel Willem II Wissel D. Saddiki voor D. Dankerlui Willem II
89' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
90' Wissel Willem II Wissel A. Özbiliz voor D. Crowley Willem II
94' Wissel Willem II Wissel K. Kristinsson voor Fran Sol Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Willem II
Opstellingen AZ - Willem II
De opstellingen van AZ en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - Willem II

AZ en Willem II treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 28 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 15
Winst Willem II 4
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 7e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 13e plaats.