Nabeschouwing De Graafschap - AZ (1-1) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 6 april 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt De Graafschap het zaterdag 6 april 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - AZ (1-1)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen De Graafschap en AZ geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door G. Til, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van M. Bizot zorgde ervoor dat De Graafschap op 1-1 kwam te staan in de 91e minuut.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE De Graafschap - AZ 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

53' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til AZ 0-1
54' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor A. Matusiwa De Graafschap
67' Wissel De Graafschap Wissel F. Serrarens voor D. Burgzorg De Graafschap
71' Wissel De Graafschap Wissel N. Bahoui voor F. Narsingh De Graafschap
73' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Seuntjens AZ
78' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Hatzidiakos AZ
82' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor T. van de Pavert De Graafschap
83' Wissel De Graafschap Wissel D. van Mieghem voor J. Vet De Graafschap
85' Wissel AZ Wissel R. van Rhijn voor C. Stengs AZ
91' Eigen doelpunt De Graafschap Eigen doelpunt M. Bizot De Graafschap 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - AZ
Opstellingen De Graafschap - AZ
De opstellingen van De Graafschap en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing De Graafschap - AZ

De Graafschap en AZ treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen De Graafschap en AZ in de Eredivisie vond plaats op 3 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 9 keer wist de ploeg van De Graafschap te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor De Graafschap. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst De Graafschap 1
Winst AZ 9
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel De Graafschap op een 16e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.