Nabeschouwing Excelsior - FC Groningen (2-4) || Eredivisie 2018/2019

Vrijdag 2 november 2018 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Excelsior het vrijdag 2 november 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Groningen (2-4)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-4 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door M. Mahi, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Doan op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 36e minuut wist Excelsior de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via R. Koolwijk.

Na 51 minuten werd de voorsprong voor FC Groningen vergroot nadat M. Cassierra de 1-3 wist te scoren. In de 59e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Excelsior speler L. Bruins. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 75e minuut en kwam op naam te staan van FC Groningen speler J. Pohl, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE Excelsior - FC Groningen 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van L. Reis FC Groningen 0-1
29' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan FC Groningen 0-2
36' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Koolwijk met assist van L. Bruins Excelsior 1-2
42' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor A. Hadouir Excelsior
51' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Cassierra met assist van M. Mahi FC Groningen 1-3
56' Wissel Excelsior Wissel M. El Hamdaoui voor E. Ómarsson Excelsior
59' Penalty Excelsior Penalty L. Bruins Excelsior 2-3
69' Wissel Excelsior Wissel D. Mahmudov voor M. Edwards Excelsior
73' Wissel FC Groningen Wissel J. Pohl voor M. Mahi FC Groningen
75' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Pohl met assist van D. Zeefuik FC Groningen 2-4
83' Wissel Excelsior Wissel A. Hadouir voor T. Oude Kotte Excelsior
87' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor M. Cassierra FC Groningen
90' Wissel FC Groningen Wissel A. Mendes Moreira voor R. Doan FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Groningen
Opstellingen Excelsior - FC Groningen
De opstellingen van Excelsior en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Adrie Poldervaart
Coach Danny Buijs
Voorbeschouwing Excelsior - FC Groningen

Excelsior en FC Groningen treffen elkaar in de 11e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 29 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 9 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Excelsior. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Excelsior 3
Winst FC Groningen 9
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 10e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 18e plaats.