Nabeschouwing Excelsior - FC Utrecht (3-3) || Eredivisie 2018/2019

Vrijdag 30 november 2018 - 20:00 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt Excelsior het vrijdag 30 november 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - FC Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - FC Utrecht (3-3)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen Excelsior en FC Utrecht geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 3-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door E. Ómarsson, waarmee Excelsior met 1-0 de leiding nam. Excelsior vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Koolwijk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Excelsior vervolgens op 3-0. Het was L. Bruins die vanaf 11 meter wist te scoren in de 26e minuut.

Na 55 minuten deed G. Kerk iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Utrecht werd verkleind tot 3-1. In de 61e minuut kwam FC Utrecht weer dichterbij, nadat N. Venema de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de 65e minuut werd de stand op 3-3 gezet na een benutte penalty van FC Utrecht speler Simon Gustafson. Na 85 minuten moest FC Utrecht speler S. Klaiber het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat FC Utrecht de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Richard Martens en eindigde de wedstrijd dus met een 3-3 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

Wedstrijdstatistieken Excelsior - FC Utrecht
Goals
3
3
Balbezit
52%
48%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
5
Schoten totaal
11
21
Schoten op doel
4
9
Aanvallen
96
110
Gevaarlijke aanvallen
44
66
Passes
466
408
Overtredingen
10
14
Buitenspel
0
1
Corners
2
6
Wissels
3
3
LIVE Excelsior - FC Utrecht 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - FC Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Doelpunt Excelsior Doelpunt E. Ómarsson met assist van J. Schouten Excelsior 1-0
8' Doelpunt Excelsior Doelpunt R. Koolwijk met assist van L. Bruins Excelsior 2-0
23' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor O. Tannane FC Utrecht
25' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. van der Maarel FC Utrecht
26' Penalty Excelsior Penalty L. Bruins Excelsior 3-0
28' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor S. Klaiber FC Utrecht
46' Wissel FC Utrecht Wissel N. Venema voor M. van der Maarel FC Utrecht
52' Wissel Excelsior Wissel D. Haspolat voor J. Schouten Excelsior
55' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt G. Kerk met assist van S. Klaiber FC Utrecht 3-1
59' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor W. Janssen FC Utrecht
61' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt N. Venema FC Utrecht 3-2
61' Wissel Excelsior Wissel M. El Hamdaoui voor R. Koolwijk Excelsior
65' Penalty FC Utrecht Penalty Simon Gustafson FC Utrecht 3-3
74' Wissel Excelsior Wissel R. van der Meer voor L. Burnet Excelsior
81' Gele kaart Excelsior Gele kaart voor H. Matthys Excelsior
82' Wissel FC Utrecht Wissel L. Görtler voor S. van de Streek FC Utrecht
85' Tweede gele kaart FC Utrecht Tweede gele kaart voor S. Klaiber FC Utrecht
94' Wissel FC Utrecht Wissel O. Boussaid voor O. Tannane FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - FC Utrecht
Opstellingen Excelsior - FC Utrecht
De opstellingen van Excelsior en FC Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Utrecht zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Adrie Poldervaart
Formatie 4-3-1-2
Coach Dick Advocaat
Wissels FC Utrecht
# Speler Pos.
31 Thijmen Nijhuis K
13 Emil Bergström V
26 Othman Boussaid M
29 Nick Venema A
27 Lukas Görtler A
11 Cyriel Dessers A
Voorbeschouwing Excelsior - FC Utrecht

Excelsior en FC Utrecht treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Excelsior en FC Utrecht in de Eredivisie vond plaats op 4 februari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide teams is FC Utrecht favoriet. 11 keer wist de ploeg van Excelsior te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Excelsior. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Excelsior 2
Winst FC Utrecht 11
Gelijkspel 3
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Excelsior op een 11e positie staat, terwijl we FC Utrecht terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Excelsior - FC Utrecht Opstelling Excelsior Opstelling FC Utrecht Live Excelsior - FC Utrecht Live Excelsior - FC Utrecht kijken Excelsior - FC Utrecht kijken Live Excelsior - FC Utrecht stream Excelsior - FC Utrecht Fox Sports Nabeschouwing Excelsior - FC Utrecht Uitslag Excelsior - FC Utrecht Statistieken Excelsior - FC Utrecht Eredivisie 2018/2019 Excelsior - FC Utrecht wedden Excelsior - FC Utrecht gokken Excelsior - FC Utrecht Unibet