Nabeschouwing Excelsior - Vitesse (2-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 20 oktober 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Excelsior het zaterdag 20 oktober 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam.

Via de Excelsior - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Excelsior - Vitesse (2-0)

Het Eredivisie duel tussen Excelsior en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 2-0 overwinning voor Excelsior. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. Clark zette Excelsior op een 1-0 voorsprong in de 40e minuut van de wedstrijd. Excelsior vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Mattheij op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut moest Excelsior verder met een man minder nadat S. Stevens een rode kaart had gekregen. Het lukte Vitesse in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Vitesse kreeg een penalty toegewezen in de 94e minuut, die werd genomen door O. Darfalou. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Excelsior.

LIVE Excelsior - Vitesse 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Excelsior - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Eigen doelpunt Excelsior Eigen doelpunt M. Clark Excelsior 1-0
46' Wissel Vitesse Wissel D. Doekhi voor J. Clarke-Salter Vitesse
57' Wissel Vitesse Wissel R. Beerens voor T. Serero Vitesse
70' Doelpunt Excelsior Doelpunt J. Mattheij Excelsior 2-0
86' Wissel Excelsior Wissel R. van der Meer voor M. Edwards Excelsior
89' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor M. Bero Vitesse
89' Wissel Excelsior Wissel D. Haspolat voor R. Koolwijk Excelsior
91' Rode kaart Excelsior Rode kaart voor S. Stevens Excelsior
93' Wissel Excelsior Wissel A. Damen voor E. Ómarsson Excelsior
94' Penalty gemist Vitesse Penalty gemist O. Darfalou Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Excelsior - Vitesse
Opstellingen Excelsior - Vitesse
De opstellingen van Excelsior en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Excelsior gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitesse zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.