Nabeschouwing FC Emmen - FC Groningen (1-0) || Eredivisie 2018/2019

Woensdag 15 mei 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Emmen het woensdag 15 mei 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - FC Groningen (1-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Emmen en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door M. Chacón, waarmee FC Emmen met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name FC Emmen dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van FC Emmen.

LIVE FC Emmen - FC Groningen 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt FC Emmen Doelpunt M. Chacón FC Emmen 1-0
43' Wissel FC Emmen Wissel A. Bannink voor J. Arias FC Emmen
52' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor G. Bijl FC Emmen
60' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor K. Sierhuis FC Groningen
62' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor T. Handwerker FC Groningen
74' Wissel FC Groningen Wissel T. Bruns voor T. van de Looi FC Groningen
75' Wissel FC Emmen Wissel D. Telgenkamp voor K. Scherpen FC Emmen
89' Wissel FC Emmen Wissel T. Siekman voor S. Braken FC Emmen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - FC Groningen
Opstellingen FC Emmen - FC Groningen
De opstellingen van FC Emmen en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing FC Emmen - FC Groningen

FC Emmen en FC Groningen treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 16 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Emmen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is FC Emmen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 1
Winst FC Groningen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 14e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 8e plaats.