Nabeschouwing FC Groningen - Heracles (3-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 19 januari 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Groningen het zaterdag 19 januari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Heracles (3-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 11 minuten. S. Memišević maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Groningen vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Groningen vergrootte in de 74e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Bruns op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut volgde een derde treffer van FC Groningen, waarmee T. Bruns zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom, waardoor FC Groningen dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Groningen - Heracles 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Penalty FC Groningen Penalty S. Memišević FC Groningen 1-0
46' Wissel Heracles Almelo Wissel Mohammed Osman voor Y. van Nieff Heracles Almelo
59' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor I. Bel Hassani FC Groningen
67' Wissel FC Groningen Wissel L. Reis voor K. Sierhuis FC Groningen
70' Wissel Heracles Almelo Wissel Adrián Dalmau voor K. Peterson Heracles Almelo
74' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Bruns FC Groningen 2-0
78' Wissel Heracles Almelo Wissel J. Konings voor B. Kuwas Heracles Almelo
78' Doelpunt FC Groningen Doelpunt T. Bruns met assist van D. Warmerdam FC Groningen 3-0
81' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
82' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Handwerker FC Groningen
85' Wissel FC Groningen Wissel T. van de Looi voor T. Bruns FC Groningen
93' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor M. Rossmann Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Heracles
Opstellingen FC Groningen - Heracles
De opstellingen van FC Groningen en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.