Nabeschouwing FC Groningen - NAC Breda (5-2) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 2 december 2018 - 16:45 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Groningen het zondag 2 december 2018 om 16:45 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - NAC Breda (5-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 5-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Mahi, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. NAC Breda kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Rosheuvel, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette M. te Vrede zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee NAC Breda de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Doan de 2-2 maakte voor FC Groningen. FC Groningen leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 76 minuten op voorsprong na een goal van D. Zeefuik: 3-2. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 85e minuut was het M. Mahi van FC Groningen wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens FC Groningen mocht S. Memišević in de 90e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 5-2 eindstand in het voordeel van FC Groningen.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - NAC Breda
Goals
5
2
Balbezit
51%
49%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
19
6
Schoten op doel
9
3
Aanvallen
102
92
Gevaarlijke aanvallen
67
28
Passes
395
380
Overtredingen
7
13
Buitenspel
3
3
Corners
5
1
Wissels
3
2
LIVE FC Groningen - NAC Breda 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
6' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi met assist van R. Doan FC Groningen 1-0
13' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
16' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. Rosheuvel NAC Breda 1-1
56' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. te Vrede met assist van M. Rosheuvel NAC Breda 1-2
58' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Doan FC Groningen 2-2
67' Wissel FC Groningen Wissel A. Mendes Moreira voor D. Warmerdam FC Groningen
74' Wissel NAC Breda Wissel M. El Allouchi voor G. Korte NAC Breda
76' Doelpunt FC Groningen Doelpunt D. Zeefuik met assist van M. Mahi FC Groningen 3-2
81' Wissel NAC Breda Wissel R. Mühren voor D. Klomp NAC Breda
85' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. Mahi FC Groningen 4-2
87' Wissel FC Groningen Wissel T. van de Looi voor A. Hrustic FC Groningen
88' Wissel FC Groningen Wissel A. Absalem voor M. Mahi FC Groningen
90' Doelpunt FC Groningen Doelpunt S. Memišević met assist van A. Mendes Moreira FC Groningen 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - NAC Breda
Opstellingen FC Groningen - NAC Breda
De opstellingen van FC Groningen en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 4-4-2
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
16 Kevin Begois K
31 Jan Hoekstra K
12 Lars Kramer V
20 Amir Absalem V
36 Tom van de Looi M
58 Daniël van Kaam A
18 Ahmad Mendes Moreira A
14 Carlos Uriel Antuna Romero A
33 Tim Freriks A
Voorbeschouwing FC Groningen - NAC Breda

FC Groningen en NAC Breda treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en NAC Breda in de Eredivisie vond plaats op 23 februari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl NAC Breda slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 11
Winst NAC Breda 5
Gelijkspel 8
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 16e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 18e plaats.

Tags
FC Groningen - NAC Breda Opstelling FC Groningen Opstelling NAC Breda Live FC Groningen - NAC Breda Live FC Groningen - NAC Breda kijken FC Groningen - NAC Breda kijken Live FC Groningen - NAC Breda stream FC Groningen - NAC Breda Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - NAC Breda Uitslag FC Groningen - NAC Breda Statistieken FC Groningen - NAC Breda Eredivisie 2018/2019 FC Groningen - NAC Breda wedden FC Groningen - NAC Breda gokken FC Groningen - NAC Breda Unibet