Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (2-0) || Eredivisie

Zaterdag 21 september 2019 - 19:45 uur

In de Eredivisie neemt FC Groningen het zaterdag 21 september 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Hitachi Capital Mobility Stadium in Assen.

Via de FC Groningen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door R. Lundqvist, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Hrustic op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - PEC Zwolle
Goals
2
0
Balbezit
42%
58%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
17
4
Schoten op doel
7
1
Aanvallen
102
95
Gevaarlijke aanvallen
81
63
Passes
447
614
Overtredingen
15
7
Buitenspel
1
3
Corners
7
3
Wissels
3
2
LIVE FC Groningen - PEC Zwolle 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
19' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Lundqvist met assist van A. El Messaoudi FC Groningen 1-0
55' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Ghoochannejhad voor I. Bel Hassani PEC Zwolle
59' Doelpunt FC Groningen Doelpunt A. Hrustic met assist van C. Benschop FC Groningen 2-0
64' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Matusiwa FC Groningen
71' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Johnsen voor M. Saymak PEC Zwolle
72' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor R. Lundqvist FC Groningen
78' Wissel FC Groningen Wissel S. Schreck voor A. Hrustic FC Groningen
92' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor A. Matusiwa FC Groningen
Opstellingen FC Groningen - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Groningen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Danny Buijs
Formatie 4-2-3-1
Coach John Stegeman
Basiselftal PEC Zwolle
# Speler Pos.
1 Xavier Mous K
31 Sai van Wermeskerken V
19 Rick Dekker V
15 Sam Kersten V
5 Kenneth Paal V
38 Gustavo Hamer M
22 Pelle Clement M
11 Iliass Bel Hassani M
20 Thomas Bruns M
6 Mustafa Saymak M
10 Lennart Thy A
Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle

FC Groningen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat FC Groningen en PEC Zwolle elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 0
Winst PEC Zwolle 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 15e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
FC Groningen - PEC Zwolle Opstelling FC Groningen Opstelling PEC Zwolle Live FC Groningen - PEC Zwolle Live FC Groningen - PEC Zwolle kijken FC Groningen - PEC Zwolle kijken Live FC Groningen - PEC Zwolle stream FC Groningen - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle Uitslag FC Groningen - PEC Zwolle Statistieken FC Groningen - PEC Zwolle Eredivisie 2019/2020 FC Groningen - PEC Zwolle wedden FC Groningen - PEC Zwolle gokken FC Groningen - PEC Zwolle Unibet