Nabeschouwing FC Groningen - VVV Venlo (3-2) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 3 maart 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Groningen het zondag 3 maart 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen VVV Venlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Agroud Stadium in Groningen.

Via de FC Groningen - VVV Venlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - VVV Venlo (3-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en VVV Venlo is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 3-2 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door D. Post, waarmee VVV-Venlo met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van M. Mahi in de 24e minuut zorgde er even later voor dat FC Groningen weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 33e minuut moest VVV-Venlo verder met een man minder nadat M. Rutten een rode kaart had gekregen.

M. Mahi zette FC Groningen even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Serdar Gözübüyük toegekende penalty wist te benutten. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat P. Mlapa van VVV-Venlo de 2-2 maakte in de 46e minuut. FC Groningen kwam op voorsprong nadat I. Bel Hassani de 3-2 wist te maken na 64 minuten. In de 88e minuut werd opnieuw een rode kaart uitgedeeld. Dit keer was het R. Doan van FC Groningen die voortijdig moest vertrekken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 3-2 eindstand in het voordeel van FC Groningen.

LIVE FC Groningen - VVV Venlo 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - VVV Venlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt VVV-Venlo Doelpunt D. Post VVV-Venlo 0-1
24' Penalty FC Groningen Penalty M. Mahi FC Groningen 1-1
33' Rode kaart VVV-Venlo Rode kaart voor M. Rutten VVV-Venlo
37' Wissel VVV-Venlo Wissel T. Dekker voor P. van Ooijen VVV-Venlo
40' Gele kaart VVV-Venlo Gele kaart voor P. Mlapa VVV-Venlo
41' Penalty FC Groningen Penalty M. Mahi FC Groningen 2-1
46' Doelpunt VVV-Venlo Doelpunt P. Mlapa VVV-Venlo 2-2
55' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Doan FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor T. Bruns FC Groningen
64' Doelpunt FC Groningen Doelpunt I. Bel Hassani met assist van M. Mahi FC Groningen 3-2
77' Wissel FC Groningen Wissel P. Gladon voor K. Sierhuis FC Groningen
81' Wissel VVV-Venlo Wissel J. Grot voor D. van Bruggen VVV-Venlo
82' Wissel FC Groningen Wissel T. van de Looi voor I. Bel Hassani FC Groningen
88' Rode kaart FC Groningen Rode kaart voor R. Doan FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - VVV Venlo
Opstellingen FC Groningen - VVV Venlo
De opstellingen van FC Groningen en VVV Venlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en VVV Venlo zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.