Nabeschouwing Feyenoord - De Graafschap (4-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 9 februari 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Feyenoord het zaterdag 9 februari 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Feyenoord - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Feyenoord - De Graafschap (4-0)

Het Eredivisie duel tussen Feyenoord en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout geëindigd in een 4-0 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door T. Vilhena, waarmee Feyenoord met 1-0 de leiding nam. Feyenoord vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Verdonk op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 54e minuut volgde een derde treffer van Feyenoord, waarmee J. St. Juste zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Feyenoord in de 63e minuut, nadat J. Toornstra de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Feyenoord.

LIVE Feyenoord - De Graafschap 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Feyenoord - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Feyenoord Doelpunt T. Vilhena met assist van S. Larsson Feyenoord 1-0
38' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor C. Benschop De Graafschap
52' Doelpunt Feyenoord Doelpunt C. Verdonk met assist van R. van Persie Feyenoord 2-0
54' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. St. Juste met assist van J. Clasie Feyenoord 3-0
63' Doelpunt Feyenoord Doelpunt J. Toornstra met assist van J. Clasie Feyenoord 4-0
64' Wissel Feyenoord Wissel N. Jørgensen voor R. van Persie Feyenoord
69' Wissel De Graafschap Wissel F. Serrarens voor F. Narsingh De Graafschap
72' Wissel Feyenoord Wissel Y. Ayoub voor C. Verdonk Feyenoord
75' Wissel De Graafschap Wissel E. Bakker voor F. Olijve De Graafschap
79' Wissel Feyenoord Wissel O. Kökçü voor S. Larsson Feyenoord
84' Wissel De Graafschap Wissel D. van Mieghem voor C. Benschop De Graafschap
Video hoogtepunten en samenvatting Feyenoord - De Graafschap
Opstellingen Feyenoord - De Graafschap
De opstellingen van Feyenoord en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Feyenoord gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Feyenoord - De Graafschap

Feyenoord en De Graafschap treffen elkaar in de 21e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Feyenoord en De Graafschap in de Eredivisie vond plaats op 12 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor De Graafschap. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Feyenoord favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl De Graafschap slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Feyenoord 7
Winst De Graafschap 3
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Feyenoord op een 3e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 17e plaats.