Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Groningen (0-0) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Fortuna Sittard het zaterdag 22 december 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - FC Groningen (0-0)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Groningen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor J. Smeets in de 45e minuut, waardoor Fortuna Sittard met een man minder kwam te staan. Qua balbezit waren Fortuna Sittard en FC Groningen gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Allard Lindhout niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Fortuna Sittard - FC Groningen 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Chabot FC Groningen
45' Rode kaart Fortuna Sittard Rode kaart voor J. Smeets Fortuna Sittard
58' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. El Messaoudi voor M. Diemers Fortuna Sittard
58' Wissel FC Groningen Wissel A. Hrustic voor M. Breij FC Groningen
58' Wissel FC Groningen Wissel A. Mendes Moreira voor D. Warmerdam FC Groningen
72' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Mica Pinto Fortuna Sittard
80' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor D. Zeefuik FC Groningen
80' Wissel FC Groningen Wissel C. Antuna voor T. Handwerker FC Groningen
90' Wissel Fortuna Sittard Wissel Lisandro Semedo voor A. Novakovich Fortuna Sittard
91' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Essers voor F. Stokkers Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - FC Groningen
Opstellingen Fortuna Sittard - FC Groningen
De opstellingen van Fortuna Sittard en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach René Eijer
Coach Danny Buijs
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - FC Groningen

Fortuna Sittard en FC Groningen treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Fortuna Sittard en FC Groningen elkaar treffen in de Eredivisie.

Winst Fortuna Sittard 0
Winst FC Groningen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 10e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 16e plaats.