Nabeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord (1-4) || Eredivisie 2018/2019

Woensdag 15 mei 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Fortuna Sittard het woensdag 15 mei 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord (1-4)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 1-4 overwinning voor Feyenoord. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door O. Kökçü, waarmee Feyenoord met 0-1 de leiding nam. Fortuna Sittard kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Smeets, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut moest Fortuna Sittard verder met een man minder nadat K. Heerings een rode kaart had gekregen.

Feyenoord kreeg een penalty toegewezen in de 69e minuut, die werd genomen door S. Berghuis. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan. In de 70e was het Feyenoord dat op voorsprong kwam te staan na een goal van N. Jørgensen. Na 79 minuten kwam Feyenoord op een veiligere 1-3 voorsprong na een goal van N. Jørgensen. In de 90e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was S. Berghuis van Feyenoord die daarmee de stand op 1-4 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Feyenoord.

LIVE Fortuna Sittard - Feyenoord 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Feyenoord Doelpunt O. Kökçü met assist van D. Vente Feyenoord 0-1
41' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Eric Botteghin Feyenoord
45' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt J. Smeets Fortuna Sittard 1-1
46' Wissel Feyenoord Wissel T. Vilhena voor J. Clasie Feyenoord
58' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor A. Balić Fortuna Sittard
68' Rode kaart Fortuna Sittard Rode kaart voor K. Heerings Fortuna Sittard
69' Penalty gemist Feyenoord Penalty gemist S. Berghuis Feyenoord
70' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen met assist van O. Kökçü Feyenoord 1-2
74' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. El Messaoudi voor A. Novakovich Fortuna Sittard
79' Doelpunt Feyenoord Doelpunt N. Jørgensen met assist van S. Berghuis Feyenoord 1-3
80' Wissel Feyenoord Wissel W. Burger voor D. Vente Feyenoord
80' Wissel Fortuna Sittard Wissel F. Stokkers voor Lisandro Semedo Fortuna Sittard
84' Wissel Feyenoord Wissel L. Geertruida voor B. Nieuwkoop Feyenoord
90' Doelpunt Feyenoord Doelpunt S. Berghuis met assist van O. Kökçü Feyenoord 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - Feyenoord
Opstellingen Fortuna Sittard - Feyenoord
De opstellingen van Fortuna Sittard en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach René Eijer
Coach Giovanni van Bronckhorst
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - Feyenoord

Fortuna Sittard en Feyenoord treffen elkaar in de 33e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de Eredivisie vond plaats op 16 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Fortuna Sittard favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Feyenoord slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Fortuna Sittard 1
Winst Feyenoord 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 15e positie staat, terwijl we Feyenoord terugvinden op de 3e plaats.