Nabeschouwing Heracles - Ajax (1-0) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 23 februari 2020 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Heracles het zondag 23 februari 2020 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Polman Stadion in Almelo.

Via de Heracles - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - Ajax (1-0)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en Ajax is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door C. Dessers, waarmee Heracles Almelo met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Heracles dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Heracles uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Heracles - Ajax 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor M. Osman Heracles Almelo
46' Wissel Ajax Wissel C. Eiting voor L. Martinez Ajax
61' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Gravenberch Ajax
70' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Babel Ajax
72' Wissel Heracles Almelo Wissel D. Van den Buijs voor M. Rossmann Heracles Almelo
72' Wissel Ajax Wissel Danilo voor R. Babel Ajax
75' Wissel Heracles Almelo Wissel S. van der Water voor M. Osman Heracles Almelo
77' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt C. Dessers met assist van J. Blaswich Heracles Almelo 1-0
80' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor R. Gravenberch Ajax
82' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor O. Kiomourtzoglou Heracles Almelo
83' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Jakubiak voor Mauro Junior Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - Ajax
Opstellingen Heracles - Ajax
De opstellingen van Heracles en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heracles gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Heracles - Ajax

Heracles en Ajax treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020.

De vorige ontmoeting tussen Heracles en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 23 november 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 21 keer wist de ploeg van Heracles te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Heracles. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Heracles 2
Winst Ajax 21
Gelijkspel 6
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Heracles op een 11e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.