Nabeschouwing NAC Breda - SC Heerenveen (4-2) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 22 december 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt NAC Breda het zaterdag 22 december 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Rat Verlegh Stadion in Breda.

Via de NAC Breda - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NAC Breda - SC Heerenveen (4-2)

Het Eredivisie duel tussen NAC Breda en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 4-2 overwinning voor NAC Breda. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. te Vrede, waarmee NAC Breda met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Rienstra, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 14e minuut moest SC Heerenveen verder met een man minder nadat B. Rienstra een rode kaart had gekregen.

In de 27e minuut was het SC Heerenveen dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van M. van Bergen. In de 45e minuut werd Y. Kobayashi van SC Heerenveen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor SC Heerenveen met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. Na 58 minuten was de spanning weer terug in de wedstrijd nadat M. te Vrede de gelijkmaker maakte en de stand daarmee op 2-2 zette. Het lukte NAC Breda in de 69e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was M. Rosheuvel die de 3-2 wist te maken. Even later in de 76e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 4-2 gezet door M. Rosheuvel van NAC Breda.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van NAC Breda.

LIVE NAC Breda - SC Heerenveen 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NAC Breda - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. te Vrede met assist van G. Leigh NAC Breda 1-0
11' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt B. Rienstra met assist van Y. Kobayashi SC Heerenveen 1-1
14' Rode kaart SC Heerenveen Rode kaart voor B. Rienstra SC Heerenveen
27' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Bergen met assist van L. Woudenberg SC Heerenveen 1-2
35' Wissel NAC Breda Wissel M. El Allouchi voor D. Klomp NAC Breda
36' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor P. van Amersfoort SC Heerenveen
45' Rode kaart SC Heerenveen Rode kaart voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
50' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor G. Korte NAC Breda
46' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Bruijn voor A. Zeneli SC Heerenveen
46' Wissel NAC Breda Wissel R. Mühren voor G. Nijholt NAC Breda
58' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. te Vrede met assist van G. Leigh NAC Breda 2-2
60' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor G. Leigh NAC Breda
69' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. Rosheuvel met assist van G. Korte NAC Breda 3-2
70' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor W. Hahn SC Heerenveen
72' Wissel SC Heerenveen Wissel D. Schmidt voor M. van Bergen SC Heerenveen
76' Doelpunt NAC Breda Doelpunt M. Rosheuvel NAC Breda 4-2
82' Wissel SC Heerenveen Wissel S. Lammers voor M. Vlap SC Heerenveen
90' Wissel NAC Breda Wissel S. van Hooijdonk voor M. te Vrede NAC Breda
Video hoogtepunten en samenvatting NAC Breda - SC Heerenveen
Opstellingen NAC Breda - SC Heerenveen
De opstellingen van NAC Breda en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NAC Breda gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.