Nabeschouwing PEC Zwolle - Ajax (2-4) || Eredivisie 2019/2020

Vrijdag 1 november 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt PEC Zwolle het vrijdag 1 november 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Ajax (2-4)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 2-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Q. Promes, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Q. Promes op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 20e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee D. Neres zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 35 minuten deed G. Hamer iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van PEC Zwolle werd verkleind tot 1-3. In de 62e minuut kwam PEC Zwolle weer dichterbij, nadat M. Saymak de stand terug wist te brengen naar 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 88e minuut en kwam op naam te staan van Ajax speler D. Neres, die daarmee tekende voor de 2-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE PEC Zwolle - Ajax 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Ajax Doelpunt Q. Promes Ajax 0-1
7' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor G. Hamer PEC Zwolle
11' Doelpunt Ajax Doelpunt Q. Promes met assist van H. Ziyech Ajax 0-2
20' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres Ajax 0-3
28' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor L. Martinez Ajax
35' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt G. Hamer PEC Zwolle 1-3
55' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Johnsen voor R. Ghoochannejhad PEC Zwolle
57' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor M. Saymak PEC Zwolle
62' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. Saymak met assist van V. van Crooij PEC Zwolle 2-3
63' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor P. Clement PEC Zwolle
63' Wissel Ajax Wissel R. Gravenberch voor E. Alvarez Ajax
66' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. van de Beek Ajax
70' Wissel PEC Zwolle Wissel R. Dekker voor M. Saymak PEC Zwolle
72' Wissel Ajax Wissel R. Marin voor D. van de Beek Ajax
79' Wissel PEC Zwolle Wissel L. Thy voor P. Clement PEC Zwolle
88' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres met assist van H. Ziyech Ajax 2-4
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Ajax
Opstellingen PEC Zwolle - Ajax
De opstellingen van PEC Zwolle en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.