Nabeschouwing PEC Zwolle - Ajax (1-4) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 8 december 2018 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt PEC Zwolle het zaterdag 8 december 2018 om 19:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Ajax (1-4)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 1-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door K. Huntelaar, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van F. de Jong op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van L. Schöne zorgde ervoor dat PEC Zwolle in de 44e minuut op 1-2 kwam te staan.

Na 69 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat L. Schöne de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 89e minuut wist D. Tadić namens Ajax de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis bij een 1-4 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE PEC Zwolle - Ajax 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Ajax Gele kaart voor M. de Ligt Ajax
22' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar met assist van D. Tadić Ajax 0-1
25' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
32' Doelpunt Ajax Doelpunt F. de Jong met assist van D. van de Beek Ajax 0-2
33' Wissel Ajax Wissel Z. Labyad voor D. van de Beek Ajax
41' Wissel Ajax Wissel K. Lamprou voor A. Onana Ajax
44' Eigen doelpunt PEC Zwolle Eigen doelpunt L. Schöne PEC Zwolle 1-2
46' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor M. van Duinen PEC Zwolle
59' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Tadić Ajax
62' Wissel PEC Zwolle Wissel D. Genreau voor C. Leemans PEC Zwolle
68' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Genreau PEC Zwolle
69' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Schöne met assist van D. Tadić Ajax 1-3
73' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Elbers voor S. van den Berg PEC Zwolle
79' Wissel Ajax Wissel M. Wöber voor L. Schöne Ajax
89' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadić Ajax 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Ajax
Opstellingen PEC Zwolle - Ajax
De opstellingen van PEC Zwolle en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach John van 't Schip
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Ajax

PEC Zwolle en Ajax treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 18 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 9 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor PEC Zwolle. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 0
Winst Ajax 9
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 14e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.