Nabeschouwing PEC Zwolle - SC Heerenveen (2-3) || Eredivisie 2018/2019

Vrijdag 10 augustus 2018 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt PEC Zwolle het vrijdag 10 augustus 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - SC Heerenveen (2-3)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-3 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door M. van Duinen, waarmee PEC Zwolle met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Thorsby, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 39e minuut zette M. Thorsby zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee SC Heerenveen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 43 minuten werd de voorsprong voor SC Heerenveen vergroot nadat A. Zeneli de 1-3 wist te scoren. In de 55e minuut werd M. Thorsby van SC Heerenveen met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor SC Heerenveen met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. PEC Zwolle verkleinde in de 56e minuut de achterstand doordat M. van Duinen de 2-3 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van SC Heerenveen.

LIVE PEC Zwolle - SC Heerenveen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor K. Pierie SC Heerenveen
27' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Schmidt SC Heerenveen
28' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. van Duinen PEC Zwolle 1-0
29' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Bulthuis SC Heerenveen
32' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Thorsby met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 1-1
39' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Thorsby SC Heerenveen 1-2
43' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt A. Zeneli met assist van M. Thorsby SC Heerenveen 1-3
46' Wissel PEC Zwolle Wissel Y. Namli voor D. Genreau PEC Zwolle
55' Rode kaart SC Heerenveen Rode kaart voor M. Thorsby SC Heerenveen
56' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. van Duinen PEC Zwolle 2-3
59' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor N. Mihajlović SC Heerenveen
63' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Høegh SC Heerenveen
66' Wissel SC Heerenveen Wissel M. Rojas voor A. Zeneli SC Heerenveen
87' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor M. Vlap SC Heerenveen
87' Wissel PEC Zwolle Wissel T. Ondaan voor Z. Flemming PEC Zwolle
90' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor M. van Duinen PEC Zwolle
91' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor S. Lammers PEC Zwolle
92' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor D. Lachman PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - SC Heerenveen
Opstellingen PEC Zwolle - SC Heerenveen
De opstellingen van PEC Zwolle en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.