Nabeschouwing PSV - FC Groningen (3-1) || Eredivisie 2019/2020

Woensdag 25 september 2019 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt PSV het woensdag 25 september 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Groningen (3-1)

Het Eredivisie duel tussen PSV en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 3-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door P. Rosario, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. PSV vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Dumfries op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 70e minuut wist FC Groningen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Lundqvist.

Na 92 minuten werd de voorsprong voor PSV vergroot nadat Bruma de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor PSV.

LIVE PSV - FC Groningen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt PSV Doelpunt P. Rosario met assist van S. Bergwijn PSV 1-0
29' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Hrustic FC Groningen
38' Doelpunt PSV Doelpunt D. Dumfries met assist van D. Malen PSV 2-0
59' Wissel PSV Wissel M. Ihattaren voor D. Malen PSV
70' Doelpunt FC Groningen Doelpunt R. Lundqvist met assist van A. El Messaoudi FC Groningen 2-1
71' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor D. Warmerdam FC Groningen
79' Wissel PSV Wissel Bruma voor C. Gakpo PSV
82' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor A. Matusiwa FC Groningen
87' Wissel FC Groningen Wissel J. Asoro voor B. van Hintum FC Groningen
88' Wissel PSV Wissel M. Sadilek voor O. Boscagli PSV
92' Doelpunt PSV Doelpunt Bruma met assist van S. Bergwijn PSV 3-1
95' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor R. Postema FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Groningen
Opstellingen PSV - FC Groningen
De opstellingen van PSV en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - FC Groningen

PSV en FC Groningen treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 26 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl FC Groningen slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 15
Winst FC Groningen 5
Gelijkspel 8
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 2e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 13e plaats.