Nabeschouwing PSV - FC Groningen (2-1) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 26 januari 2019 - 19:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt PSV het zaterdag 26 januari 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - FC Groningen (2-1)

Het Eredivisie duel tussen PSV en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door H. Lozano, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. PSV vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Lozano op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 34e minuut wist FC Groningen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via L. Reis. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Groningen kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler, waardoor PSV dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSV - FC Groningen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt PSV Doelpunt H. Lozano met assist van S. Bergwijn PSV 1-0
19' Doelpunt PSV Doelpunt H. Lozano met assist van G. Pereiro PSV 2-0
34' Doelpunt FC Groningen Doelpunt L. Reis FC Groningen 2-1
47' Wissel PSV Wissel D. Malen voor H. Lozano PSV
55' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor A. Absalem FC Groningen
60' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor I. Bel Hassani FC Groningen
66' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor J. Chabot FC Groningen
71' Wissel FC Groningen Wissel K. Sierhuis voor A. Absalem FC Groningen
77' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor M. te Wierik FC Groningen
77' Gele kaart PSV Gele kaart voor G. Pereiro PSV
87' Wissel FC Groningen Wissel P. Gladon voor J. Chabot FC Groningen
89' Wissel PSV Wissel M. Sadílek voor D. Malen PSV
94' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Bruns FC Groningen
97' Wissel PSV Wissel M. Ihattaren voor G. Pereiro PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - FC Groningen
Opstellingen PSV - FC Groningen
De opstellingen van PSV en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.