Nabeschouwing PSV - SC Heerenveen (2-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 24 november 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt PSV het zondag 24 november 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - SC Heerenveen (2-1)

Het Eredivisie duel tussen PSV en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 2-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door S. Bergwijn, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. PSV vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Bergwijn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist SC Heerenveen de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Odgaard. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want SC Heerenveen kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis, waardoor PSV dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSV - SC Heerenveen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt PSV Doelpunt S. Bergwijn met assist van P. Rosario PSV 1-0
36' Doelpunt PSV Doelpunt S. Bergwijn met assist van R. Doan PSV 2-0
46' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Halilovic voor J. Bruijn SC Heerenveen
55' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt J. Odgaard met assist van C. Ejuke SC Heerenveen 2-1
64' Wissel PSV Wissel C. Gakpo voor S. Bergwijn PSV
70' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor H. Faik SC Heerenveen
74' Wissel PSV Wissel J. Hendrix voor R. Thomas PSV
74' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Veerman voor R. Kongolo SC Heerenveen
81' Gele kaart PSV Gele kaart voor L. Unnerstall PSV
86' Wissel PSV Wissel D. Schwaab voor M. Sadilek PSV
88' Wissel SC Heerenveen Wissel A. Dreyer voor H. Faik SC Heerenveen
92' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor I. Dresevic SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - SC Heerenveen
Opstellingen PSV - SC Heerenveen
De opstellingen van PSV en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - SC Heerenveen

PSV en SC Heerenveen treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en SC Heerenveen in de Eredivisie vond plaats op 16 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide ploegen is PSV favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst PSV 11
Winst SC Heerenveen 6
Gelijkspel 11
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 3e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 7e plaats.