Nabeschouwing SC Heerenveen - Ajax (0-4) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 20 oktober 2018 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt SC Heerenveen het zaterdag 20 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Ajax (0-4)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 0-4 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van L. Schöne. Ajax vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van H. Ziyech op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Ajax vervolgens op 0-3. Het was D. Tadić die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Ajax in de 56e minuut, nadat K. Dolberg de 0-4 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-4 winst voor Ajax.

LIVE SC Heerenveen - Ajax 0-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Ajax Doelpunt L. Schöne met assist van D. Blind Ajax 0-1
42' Doelpunt Ajax Doelpunt H. Ziyech Ajax 0-2
44' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Thorsby SC Heerenveen
50' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor D. Høegh SC Heerenveen
52' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 0-3
56' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Dolberg met assist van R. Kristensen Ajax 0-4
57' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor K. Dolberg Ajax
57' Wissel Ajax Wissel David Neres voor H. Ziyech Ajax
63' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor M. Vlap SC Heerenveen
69' Wissel SC Heerenveen Wissel M. van Bergen voor Y. Kobayashi SC Heerenveen
71' Wissel Ajax Wissel Z. Labyad voor F. de Jong Ajax
71' Gele kaart Ajax Gele kaart voor David Neres Ajax
84' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor S. Lammers SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Ajax
Opstellingen SC Heerenveen - Ajax
De opstellingen van SC Heerenveen en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.