Nabeschouwing SC Heerenveen - Heracles (3-5) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 16 september 2018 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2018/2019 neemt SC Heerenveen het zondag 16 september 2018 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Heracles (3-5)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel geëindigd in een 3-5 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Adrián Dalmau, waarmee Heracles Almelo met 0-1 de leiding nam. SC Heerenveen kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Lammers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 48e minuut zette L. Duarte zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Heracles Almelo de leiding in de wedstrijd nam.

S. Lammers zette SC Heerenveen even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Pol van Boekel toegekende penalty wist te benutten. Heracles Almelo leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 63 minuten op voorsprong na een goal van K. Peterson: 2-3. In de 67e minuut was het M. Thorsby die SC Heerenveen weer op gelijke hoogte bracht, nadat deze de 3-3 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan Heracles Almelo om te scoren. In de 72e minuut kwam de ploeg toch weer op voorsprong, na een doelpunt van K. Peterson die daarmee de 3-4 maakte. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Heracles Almelo. Het was M. Osman die in de 88e minuut de stand op 3-5 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Pol van Boekel bij een 3-5 eindstand in het voordeel van Heracles.

Wedstrijdstatistieken SC Heerenveen - Heracles
Goals
3
5
Balbezit
56%
44%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
11
10
Schoten op doel
6
7
Aanvallen
135
72
Gevaarlijke aanvallen
40
25
Passes
561
274
Overtredingen
15
14
Buitenspel
1
1
Corners
4
3
Wissels
3
2
LIVE SC Heerenveen - Heracles 3-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt Adrián Dalmau met assist van B. van Hintum Heracles Almelo 0-1
22' Wissel SC Heerenveen Wissel L. Woudenberg voor K. Pierie SC Heerenveen
45' Wissel SC Heerenveen Wissel N. Næss voor D. Høegh SC Heerenveen
46' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers SC Heerenveen 1-1
48' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt L. Duarte met assist van K. Peterson Heracles Almelo 1-2
53' Penalty SC Heerenveen Penalty S. Lammers SC Heerenveen 2-2
53' Wissel Heracles Almelo Wissel D. Van den Buijs voor R. Pröpper Heracles Almelo
63' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt K. Peterson Heracles Almelo 2-3
64' Wissel Heracles Almelo Wissel Jesper Drost voor S. van der Water Heracles Almelo
66' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor M. Osman Heracles Almelo
67' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Thorsby met assist van Y. Kobayashi SC Heerenveen 3-3
72' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt K. Peterson met assist van Adrián Dalmau Heracles Almelo 3-4
77' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor Adrián Dalmau Heracles Almelo
80' Wissel SC Heerenveen Wissel M. van Bergen voor M. Thorsby SC Heerenveen
87' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor M. Vlap SC Heerenveen
88' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt M. Osman Heracles Almelo 3-5
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Heracles
Opstellingen SC Heerenveen - Heracles
De opstellingen van SC Heerenveen en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Basiselftal SC Heerenveen
# Speler Pos.
1 Warner Hahn K
2 Sherel Floranus V
3 Daniel Høegh V
14 Dave Bulthuis V
5 Kik Pierie V
10 Ben Rienstra M
21 Yuki Kobayashi M
8 Morten Thorsby M
18 Michel Vlap M
9 Sam Lammers A
13 Arbër Zeneli A
Voorbeschouwing SC Heerenveen - Heracles

SC Heerenveen en Heracles treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en Heracles in de Eredivisie vond plaats op 1 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor SC Heerenveen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Heracles favoriet. 12 keer wist de ploeg van SC Heerenveen te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor SC Heerenveen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst SC Heerenveen 8
Winst Heracles 12
Gelijkspel 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 10e positie staat, terwijl we Heracles terugvinden op de 7e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
SC Heerenveen - Heracles Opstelling SC Heerenveen Opstelling Heracles Live SC Heerenveen - Heracles Live SC Heerenveen - Heracles kijken SC Heerenveen - Heracles kijken Live SC Heerenveen - Heracles stream SC Heerenveen - Heracles Fox Sports Nabeschouwing SC Heerenveen - Heracles Uitslag SC Heerenveen - Heracles Statistieken SC Heerenveen - Heracles Eredivisie 2018/2019 SC Heerenveen - Heracles wedden SC Heerenveen - Heracles gokken SC Heerenveen - Heracles Unibet