Nabeschouwing SC Heerenveen - Willem II (4-2) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 3 maart 2019 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt SC Heerenveen het zondag 3 maart 2019 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Willem II (4-2)

Het Eredivisie duel tussen SC Heerenveen en Willem II is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 4-2 overwinning voor SC Heerenveen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. SC Heerenveen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van M. Vlap. Een penalty zorgde er later in de 10e minuut voor dat SC Heerenveen via S. Lammers op 2-0 kwam te staan. In de 33e minuut volgde een derde treffer van SC Heerenveen, waarmee S. Lammers zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 54 minuten deed A. Isak iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Willem II werd verkleind tot 3-1. In de 62e minuut kwam Willem II weer dichterbij, nadat E. Pavlidis de stand terug wist te brengen naar 3-2. Na 67 minuten werd T. Meißner van Willem II met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 94e minuut was het SC Heerenveen dat via B. Rienstra de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van den Kerkhof bij een 4-2 eindstand in het voordeel van SC Heerenveen.

LIVE SC Heerenveen - Willem II 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. Vlap met assist van S. Lammers SC Heerenveen 1-0
10' Penalty SC Heerenveen Penalty S. Lammers SC Heerenveen 2-0
33' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers met assist van M. Vlap SC Heerenveen 3-0
54' Doelpunt Willem II Doelpunt A. Isak met assist van D. Dankerlui Willem II 3-1
62' Doelpunt Willem II Doelpunt E. Pavlidis met assist van A. Isak Willem II 3-2
67' Rode kaart Willem II Rode kaart voor T. Meißner Willem II
69' Wissel SC Heerenveen Wissel N. Mihajlović voor D. Johnsen SC Heerenveen
71' Wissel Willem II Wissel V. Anita voor E. Pavlidis Willem II
84' Wissel Willem II Wissel K. Kristinsson voor Pol Llonch Willem II
84' Wissel SC Heerenveen Wissel P. van Amersfoort voor M. van Bergen SC Heerenveen
89' Wissel SC Heerenveen Wissel I. Dresevic voor J. Hornkamp SC Heerenveen
92' Gele kaart Willem II Gele kaart voor F. Heerkens Willem II
94' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt B. Rienstra met assist van L. Woudenberg SC Heerenveen 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Willem II
Opstellingen SC Heerenveen - Willem II
De opstellingen van SC Heerenveen en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat SC Heerenveen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.