Nabeschouwing Vitesse - NAC Breda (4-1) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 2 maart 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Vitesse het zaterdag 2 maart 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - NAC Breda (4-1)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 4-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door G. Korte, waarmee NAC Breda met 0-1 de leiding nam. Vitesse kwam in de 54e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Buitink, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 77e minuut zette M. van der Werff zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Vitesse de leiding in de wedstrijd nam.

Na 86 minuten werd de voorsprong voor Vitesse vergroot nadat A. Büttner de 3-1 wist te scoren. In de 88e minuut moest NAC Breda verder met een man minder, nadat D. Klomp een tweede gele kaart kreeg. In de 91e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het M. Bero die namens Vitesse het net wist te raken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Joey Kooij bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Vitesse.

LIVE Vitesse - NAC Breda 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor A. Verschueren NAC Breda
29' Doelpunt NAC Breda Doelpunt G. Korte met assist van R. Lundqvist NAC Breda 0-1
33' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor M. Dauda Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel M. van der Werff voor J. Clarke-Salter Vitesse
54' Doelpunt Vitesse Doelpunt T. Buitink met assist van A. Büttner Vitesse 1-1
55' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor M. Clark Vitesse
65' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor D. Klomp NAC Breda
70' Wissel NAC Breda Wissel M. Rosheuvel voor G. Korte NAC Breda
77' Doelpunt Vitesse Doelpunt M. van der Werff met assist van M. Ødegaard Vitesse 2-1
81' Wissel NAC Breda Wissel R. Mühren voor D. Dervite NAC Breda
81' Wissel NAC Breda Wissel Paolo Fernandes voor M. El Allouchi NAC Breda
86' Doelpunt Vitesse Doelpunt A. Büttner Vitesse 3-1
88' Tweede gele kaart NAC Breda Tweede gele kaart voor D. Klomp NAC Breda
91' Doelpunt Vitesse Doelpunt M. Bero met assist van M. Ødegaard Vitesse 4-1
92' Wissel Vitesse Wissel H. Gong voor A. Büttner Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Vitesse - NAC Breda
Opstellingen Vitesse - NAC Breda
De opstellingen van Vitesse en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Vitesse - NAC Breda

Vitesse en NAC Breda treffen elkaar in de 24e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitesse en NAC Breda in de Eredivisie vond plaats op 9 december 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor NAC Breda. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Vitesse favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl NAC Breda slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Vitesse 11
Winst NAC Breda 8
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 5e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 18e plaats.