Nabeschouwing VVV Venlo - PEC Zwolle (2-0) || Eredivisie 2018/2019

Vrijdag 21 december 2018 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt VVV Venlo het vrijdag 21 december 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in Covebo Stadion - De Koel in Venlo.

Via de VVV Venlo - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing VVV Venlo - PEC Zwolle (2-0)

Het Eredivisie duel tussen VVV Venlo en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij geëindigd in een 2-0 overwinning voor VVV Venlo. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor D. Boer in de 26e minuut, waardoor PEC Zwolle met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 28e minuut voor dat VVV-Venlo via T. Sušić op 1-0 kwam te staan. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep VVV-Venlo via een goal van P. Joosten in de 66e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor VVV Venlo.

LIVE VVV Venlo - PEC Zwolle 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd VVV Venlo - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor Z. Flemming PEC Zwolle
26' Rode kaart PEC Zwolle Rode kaart voor D. Boer PEC Zwolle
28' Penalty VVV-Venlo Penalty T. Sušić VVV-Venlo 1-0
28' Wissel PEC Zwolle Wissel M. van der Hart voor Y. Namli PEC Zwolle
30' Gele kaart VVV-Venlo Gele kaart voor E. Linthorst VVV-Venlo
66' Doelpunt VVV-Venlo Doelpunt P. Joosten VVV-Venlo 2-0
67' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Elbers voor Z. Flemming PEC Zwolle
74' Wissel VVV-Venlo Wissel T. Dekker voor M. Rutten VVV-Venlo
83' Gele kaart VVV-Venlo Gele kaart voor N. Röseler VVV-Venlo
93' Wissel VVV-Venlo Wissel M. Samuelsen voor P. Joosten VVV-Venlo
Video hoogtepunten en samenvatting VVV Venlo - PEC Zwolle
Opstellingen VVV Venlo - PEC Zwolle
De opstellingen van VVV Venlo en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat VVV Venlo gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing VVV Venlo - PEC Zwolle

VVV Venlo en PEC Zwolle treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Joey Kooij en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen VVV Venlo en PEC Zwolle in de Eredivisie vond plaats op 4 maart 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is PEC Zwolle favoriet. 1 keer wist de ploeg van VVV Venlo te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor VVV Venlo. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst VVV Venlo 0
Winst PEC Zwolle 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel VVV Venlo op een 9e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 15e plaats.