Nabeschouwing Willem II - AZ (1-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 6 oktober 2019 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Willem II het zondag 6 oktober 2019 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ.

Via de Willem II - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - AZ (1-1)

De Eredivisie 2019/2020 wedstrijd tussen Willem II en AZ geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 22 minuten. T. Koopmeiners maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee AZ vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Willem II kwam na 31 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van M. Kohlert, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. Een penalty in de 86e minuut was de ideale kans voor Willem II om te scoren. V. Pavlidis was degene die van 11 meter schoot maar de kans niet wist te verzilveren, waardoor de stand 1-1 bleef.

In de 93e minuut moest AZ verder met een man minder, nadat M. Boadu een tweede gele kaart kreeg.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Willem II - AZ 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Penalty AZ Penalty T. Koopmeiners AZ 0-1
31' Doelpunt Willem II Doelpunt M. Kohlert met assist van M. Vrousai Willem II 1-1
46' Wissel Willem II Wissel M. Tresor Ndayishimiye voor M. Vrousai Willem II
63' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
63' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor D. de Wit AZ
64' Wissel AZ Wissel P. Hatzidiakos voor R. Vlaar AZ
75' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
82' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor J. Svensson AZ
84' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Wijndal AZ
84' Gele kaart AZ Gele kaart voor M. Boadu AZ
84' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Hatzidiakos AZ
86' Penalty gemist Willem II Penalty gemist V. Pavlidis Willem II
89' Wissel Willem II Wissel B. Nieuwkoop voor M. Kohlert Willem II
93' Tweede gele kaart AZ Tweede gele kaart voor M. Boadu AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - AZ
Opstellingen Willem II - AZ
De opstellingen van Willem II en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Willem II - AZ

Willem II en AZ treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en AZ in de Eredivisie vond plaats op 24 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 15 keer wist de ploeg van Willem II te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Willem II. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Willem II 6
Winst AZ 15
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 11e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.