Nabeschouwing Ajax - Heracles (3-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 6 februari 2022 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Ajax het zondag 6 februari 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Heracles (3-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 3-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door D. Klaassen, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Haller op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee K. Taylor zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Ajax kreeg een penalty toegewezen in de 88e minuut, die werd genomen door D. Tadic. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 3-0 op het scorebord bleef staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor Ajax dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Ajax - Heracles 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
11' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Antony Ajax
22' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen Ajax 1-0
46' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Bakis voor L. de la Torre Heracles Almelo
55' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van D. Tadic Ajax 2-0
63' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor S. Berghuis Ajax
63' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor L. Martinez Ajax
65' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Taylor met assist van S. Haller Ajax 3-0
66' Wissel Heracles Almelo Wissel N. Fadiga voor B. Basacikoglu Heracles Almelo
71' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
71' Wissel Ajax Wissel Danilo voor Antony Ajax
73' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor K. Sierhuis Heracles Almelo
76' Wissel Heracles Almelo Wissel E. Sierra voor K. Sierhuis Heracles Almelo
80' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor N. Bakboord Heracles Almelo
81' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor N. Mazraoui Ajax
84' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Sonnenberg voor N. Bakboord Heracles Almelo
84' Wissel Heracles Almelo Wissel A. Szoke voor N. Laursen Heracles Almelo
88' Penalty gemist Ajax Penalty gemist D. Tadic Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Heracles
Opstellingen Ajax - Heracles
De opstellingen van Ajax en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Heracles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.