Nabeschouwing Ajax - NEC (5-0) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 14 augustus 2021 - 21:00 uur

Ajax - NEC

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Ajax het zaterdag 14 augustus 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - NEC (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en NEC is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 5-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van S. Haller. Ajax vergrootte in de 9e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Mazraoui op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van B. van Rooij zorgde ervoor dat Ajax in de 13e minuut op 3-0 kwam te staan.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 19e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van D. Tadic. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door D. Tadic in de 38e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bas Nijhuis en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - NEC 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van N. Mazraoui Ajax 1-0
9' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Mazraoui met assist van D. Tadic Ajax 2-0
13' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt B. van Rooij Ajax 3-0
19' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic Ajax 4-0
25' Wissel NEC Wissel E. Barreto voor M. Mattsson NEC
38' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic met assist van S. Berghuis Ajax 5-0
58' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor L. Martinez Ajax
58' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor D. Tadic Ajax
66' Wissel NEC Wissel A. Akman voor J. Bruijn NEC
76' Wissel Ajax Wissel V. Jensen voor E. Alvarez Ajax
76' Wissel Ajax Wissel Z. Labyad voor D. Klaassen Ajax
80' Wissel NEC Wissel I. Bronkhorst voor J. Okita NEC
80' Wissel NEC Wissel J. Vet voor L. Schone NEC
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - NEC
Opstellingen Ajax - NEC
De opstellingen van Ajax en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - NEC

Ajax en NEC treffen elkaar in de 1e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Eredivisie seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en NEC in de Eredivisie vond plaats op 8 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl NEC slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.