Nabeschouwing Ajax - PSV (5-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 24 oktober 2021 - 16:45 uur

Ajax - PSV

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Ajax het zondag 24 oktober 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - PSV (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en PSV is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door S. Berghuis, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 56e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Haller op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee Antony zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 76e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van D. Klaassen. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door D. Tadic in de 91e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - PSV 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis met assist van D. Tadic Ajax 1-0
24' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
29' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Martinez Ajax
36' Gele kaart PSV Gele kaart voor P. Max PSV
56' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van D. Tadic Ajax 2-0
58' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor Bruma PSV
66' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van S. Haller Ajax 3-0
69' Gele kaart PSV Gele kaart voor Carlos Vinicius PSV
69' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor S. Berghuis Ajax
72' Wissel PSV Wissel Mauro Junior voor Carlos Vinicius PSV
72' Wissel PSV Wissel D. Propper voor M. van Ginkel PSV
76' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen Ajax 4-0
79' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor R. Gravenberch Ajax
80' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
80' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
80' Wissel PSV Wissel J. Teze voor P. Mwene PSV
81' Wissel PSV Wissel E. Gutierrez voor M. Gotze PSV
88' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor E. Alvarez Ajax
91' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadic met assist van P. Schuurs Ajax 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - PSV
Opstellingen Ajax - PSV
De opstellingen van Ajax en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - PSV

Ajax en PSV treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en PSV in de Eredivisie vond plaats op 28 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl PSV slechts 11 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 12
Winst PSV 11
Gelijkspel 9
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.