Nabeschouwing Ajax - Vitesse (5-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 29 augustus 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Ajax het zondag 29 augustus 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Vitesse. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Vitesse live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Vitesse (5-0)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Vitesse is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 5-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Antony. Ajax vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Alvarez op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee R. Gravenberch zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 60 minuten was het T. Hajek die de bal in eigen doel werkte, waardoor Ajax op 4-0 kwam te staan. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Ajax. Deze werd gescoord door D. Klaassen in de 67e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Vitesse 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Vitesse teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van N. Mazraoui Ajax 1-0
31' Doelpunt Ajax Doelpunt E. Alvarez Ajax 2-0
41' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor R. Bazoer Vitesse
43' Doelpunt Ajax Doelpunt R. Gravenberch met assist van S. Haller Ajax 3-0
46' Wissel Vitesse Wissel H. Gong voor R. Bazoer Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel T. Buitink voor N. Frederiksen Vitesse
46' Wissel Vitesse Wissel P. Vroegh voor Y. Gboho Vitesse
60' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt T. Hajek Ajax 4-0
67' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van L. Martinez Ajax 5-0
68' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
68' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor N. Mazraoui Ajax
69' Wissel Vitesse Wissel E. Cornelisse voor L. Openda Vitesse
75' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
75' Wissel Ajax Wissel S. Berghuis voor D. Klaassen Ajax
84' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor E. Alvarez Ajax
85' Gele kaart Vitesse Gele kaart voor A. Oroz Vitesse
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Vitesse
Opstellingen Ajax - Vitesse
De opstellingen van Ajax en Vitesse zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Vitesse zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Thomas Letsch
Voorbeschouwing Ajax - Vitesse

Ajax en Vitesse treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Vitesse in de Eredivisie vond plaats op 16 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 20 keer te winnen, terwijl Vitesse slechts 8 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 20
Winst Vitesse 8
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 6e positie staat, terwijl we Vitesse terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.