Nabeschouwing AZ - Go Ahead Eagles (5-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 26 september 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt AZ het zondag 26 september 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - Go Ahead Eagles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Go Ahead Eagles (5-0)

Het Eredivisie duel tussen AZ en Go Ahead Eagles is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 5-0 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AZ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van J. Karlsson. AZ vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. de Wit op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam AZ vervolgens op 3-0. Het was J. Karlsson die vanaf 11 meter wist te scoren in de 83e minuut.

Ook na de derde treffer nam AZ geen gas terug, waardoor in de 86e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Z. Aboukhlal. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor AZ. Deze werd gescoord door T. Reijnders in de 91e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Dennis Higler bij een 5-0 eindstand in het voordeel van AZ.

LIVE AZ - Go Ahead Eagles 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Go Ahead Eagles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt AZ Doelpunt J. Karlsson met assist van V. Pavlidis AZ 1-0
29' Doelpunt AZ Doelpunt D. de Wit met assist van Y. Sugawara AZ 2-0
39' Wissel Go Ahead Eagles Wissel P. Rommens voor B. Lucassen Go Ahead Eagles
46' Wissel AZ Wissel A. F. Witry voor O. Wijndal AZ
51' Gele kaart AZ Gele kaart voor D. de Wit AZ
58' Gele kaart AZ Gele kaart voor V. Pavlidis AZ
62' Wissel Go Ahead Eagles Wissel I. Lidberg voor M. Cardona Go Ahead Eagles
62' Wissel Go Ahead Eagles Wissel O. Heil voor R. Oratmangoen Go Ahead Eagles
62' Wissel Go Ahead Eagles Wissel Y. Bourhane voor G. Botos Go Ahead Eagles
66' Wissel AZ Wissel H. Evjen voor A. Gudmundsson AZ
71' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor P. Chatzidiakos AZ
82' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor W. Hahn Go Ahead Eagles
83' Penalty AZ Penalty J. Karlsson AZ 3-0
83' Wissel Go Ahead Eagles Wissel M. Berden voor L. Brouwers Go Ahead Eagles
84' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor V. Pavlidis AZ
86' Doelpunt AZ Doelpunt Z. Aboukhlal met assist van Y. Sugawara AZ 4-0
90' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor M. Deijl Go Ahead Eagles
91' Doelpunt AZ Doelpunt T. Reijnders met assist van F. Midtsjo AZ 5-0
91' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor G. Nauber Go Ahead Eagles
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Go Ahead Eagles
Opstellingen AZ - Go Ahead Eagles
De opstellingen van AZ en Go Ahead Eagles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Go Ahead Eagles zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.