Nabeschouwing AZ - NEC (1-1) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 20 november 2021 - 20:00 uur

AZ - NEC

In de Eredivisie 2021/2022 neemt AZ het zaterdag 20 november 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - NEC (1-1)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen AZ en NEC geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door J. Bruijn, waarmee NEC met 0-1 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat AZ het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 92e minuut was het namelijk Z. Aboukhlal die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE AZ - NEC 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt NEC Doelpunt J. Bruijn NEC 0-1
63' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Okita Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel J. Okita NEC
64' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor A. Gudmundsson AZ
64' Wissel AZ Wissel H. Evjen voor F. Midtsjo AZ
65' Wissel NEC Wissel P. Ruiz voor A. Akman NEC
72' Wissel NEC Wissel D. Proper voor E. Barreto NEC
72' Wissel NEC Wissel J. Vet voor J. Bruijn NEC
77' Wissel AZ Wissel A. F. Witry voor Y. Sugawara AZ
83' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor P. Chatzidiakos AZ
83' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor V. Pavlidis AZ
83' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor M. Mattsson NEC
85' Gele kaart AZ Gele kaart voor B. Martins Indi AZ
92' Doelpunt AZ Doelpunt Z. Aboukhlal met assist van H. Evjen AZ 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - NEC
Opstellingen AZ - NEC
De opstellingen van AZ en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en NEC zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing AZ - NEC

AZ en NEC treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en NEC in de Eredivisie vond plaats op 7 mei 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor NEC. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl NEC slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 10
Winst NEC 6
Gelijkspel 6
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 11e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 7e plaats.