Nabeschouwing FC Groningen - Ajax (1-3) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zaterdag 2 april 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Ajax (1-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 1-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door J. Larsen, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. Ajax kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Klaassen, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Ajax vervolgens op 1-2. Het was D. Tadic die vanaf 11 meter wist te scoren in de 51e minuut.

Na 91 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat S. Berghuis de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Ajax.

LIVE FC Groningen - Ajax 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van P. Abraham FC Groningen 1-0
46' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van D. Tadic Ajax 1-1
51' Penalty Ajax Penalty D. Tadic Ajax 1-2
46' Wissel FC Groningen Wissel M. Bogarde voor D. Dankerlui FC Groningen
61' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor M. Kudus Ajax
71' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor S. Haller Ajax
72' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
75' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor D. Klaassen Ajax
78' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor J. Larsen FC Groningen
78' Wissel FC Groningen Wissel E. Matuta voor M. de Leeuw FC Groningen
79' Wissel FC Groningen Wissel C. Ngonge voor M. El Hankouri FC Groningen
86' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor P. Abraham FC Groningen
91' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis met assist van B. Brobbey Ajax 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Ajax
Opstellingen FC Groningen - Ajax
De opstellingen van FC Groningen en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.