Nabeschouwing FC Groningen - AZ (2-0) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 24 oktober 2021 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zondag 24 oktober 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - AZ (2-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en AZ is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 2-0 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door C. Ngonge, waarmee FC Groningen met 1-0 de leiding nam. FC Groningen vergrootte in de 71e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. de Leeuw op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor FC Groningen.

LIVE FC Groningen - AZ 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt FC Groningen Doelpunt C. Ngonge met assist van M. El Hankouri FC Groningen 1-0
43' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Chatzidiakos AZ
62' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Suslov FC Groningen
65' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Gudmundsson AZ
69' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor P. Chatzidiakos AZ
71' Doelpunt FC Groningen Doelpunt M. de Leeuw met assist van D. Dankerlui FC Groningen 2-0
72' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Reijnders AZ
74' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor C. Ngonge FC Groningen
74' Wissel FC Groningen Wissel J. Larsen voor M. de Leeuw FC Groningen
77' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor V. Pavlidis AZ
88' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor P. Abraham FC Groningen
91' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor T. Suslov FC Groningen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - AZ
Opstellingen FC Groningen - AZ
De opstellingen van FC Groningen en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing FC Groningen - AZ

FC Groningen en AZ treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en AZ in de Eredivisie vond plaats op 13 mei 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Groningen te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor FC Groningen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Groningen 9
Winst AZ 15
Gelijkspel 13
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 16e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 11e plaats.