Nabeschouwing FC Groningen - Heracles (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 24 april 2022 - 14:30 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Groningen het zondag 24 april 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Heracles. De wedstrijd wordt gespeeld in Euroborg in Groningen.

Via de FC Groningen - Heracles live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Groningen - Heracles (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Groningen en Heracles is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 0-1 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door N. Laursen, waarmee Heracles Almelo met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Heracles dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Heracles.

Wedstrijdstatistieken FC Groningen - Heracles
Balbezit
64%
36%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
7
10
Schoten op doel
2
6
Aanvallen
128
77
Gevaarlijke aanvallen
43
34
Passes
523
291
Overtredingen
12
11
Buitenspel
0
2
Corners
1
2
Wissels
5
4
LIVE FC Groningen - Heracles 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Groningen - Heracles teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
22' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt N. Laursen met assist van L. Schoofs Heracles Almelo 0-1
45' Wissel FC Groningen Wissel M. Sverko voor M. te Wierik FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel P. Abraham voor M. El Hankouri FC Groningen
46' Wissel FC Groningen Wissel D. van Kaam voor M. Bogarde FC Groningen
71' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Sonnenberg voor M. Knoester Heracles Almelo
74' Wissel FC Groningen Wissel R. Postema voor M. de Leeuw FC Groningen
74' Wissel FC Groningen Wissel C. Ngonge voor B. van Hintum FC Groningen
78' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor N. Fadiga Heracles Almelo
88' Wissel Heracles Almelo Wissel E. Hansson voor A. Ouahim Heracles Almelo
91' Wissel Heracles Almelo Wissel S. Armenteros voor S. Bakis Heracles Almelo
Video hoogtepunten en samenvatting FC Groningen - Heracles
Opstellingen FC Groningen - Heracles
De opstellingen van FC Groningen en Heracles zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Groningen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Heracles zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Danny Buijs
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
25 Jan de Boer K
38 Dirk Baron K
15 Yahya Kalley V
20 Marin Sverko V
14 Emmanuel Matuta La Nkenda Nosa M
26 Daniël van Kaam M
29 Romano Postema A
19 Paulos Abraham A
27 Cyril Ngonge A
Formatie 3-5-2
Coach Frank Wormuth
Basiselftal Heracles
# Speler Pos.
26 Koen Bucker K
5 Marco Rente V
13 Mats Knoester V
21 Justin Hoogma V
12 Ruben Roosken M
23 Noah Fadiga M
14 Luca de la Torre M
30 Anas Ouahim M
15 Lucas Schoofs M
11 Nikolai Laursen A
9 Sinan Bakış A
Voorbeschouwing FC Groningen - Heracles

FC Groningen en Heracles treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Groningen en Heracles in de Eredivisie vond plaats op 18 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Heracles. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is FC Groningen favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Heracles slechts 15 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Groningen 16
Winst Heracles 15
Gelijkspel 6
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Groningen op een 8e positie staat, terwijl we Heracles terugvinden op de 13e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
FC Groningen - Heracles Opstelling FC Groningen Opstelling Heracles Live FC Groningen - Heracles Live FC Groningen - Heracles kijken FC Groningen - Heracles kijken Live FC Groningen - Heracles stream FC Groningen - Heracles Fox Sports Nabeschouwing FC Groningen - Heracles Uitslag FC Groningen - Heracles Statistieken FC Groningen - Heracles Eredivisie 2021/2022 FC Groningen - Heracles wedden FC Groningen - Heracles gokken FC Groningen - Heracles Unibet