Nabeschouwing FC Twente - Fortuna Sittard (1-2) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 7 mei 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Twente het zaterdag 7 mei 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Fortuna Sittard (1-2)

Het Eredivisie duel tussen FC Twente en Fortuna Sittard is onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis geëindigd in een 1-2 overwinning voor Fortuna Sittard. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Z. Flemming, waarmee Fortuna Sittard met 0-1 de leiding nam. FC Twente kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. van Wolfswinkel, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette Z. Flemming zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Fortuna Sittard de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis, waardoor Fortuna Sittard dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Twente - Fortuna Sittard 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Z. Flemming Fortuna Sittard
22' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor G. Cox Fortuna Sittard
25' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Z. Flemming met assist van P. Gladon Fortuna Sittard 0-1
37' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel met assist van D. Limnios FC Twente 1-1
40' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Brenet FC Twente
42' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Z. Flemming Fortuna Sittard 1-2
44' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor P. Gladon Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Semedo voor T. Noslin Fortuna Sittard
68' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor J. Bosch FC Twente
73' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor D. Duarte Fortuna Sittard
75' Wissel Fortuna Sittard Wissel C. Benschop voor P. Gladon Fortuna Sittard
75' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ferati voor G. Cox Fortuna Sittard
76' Wissel FC Twente Wissel V. Misidjan voor V. Cerny FC Twente
78' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor A. Samaris Fortuna Sittard
78' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor V. Cerny FC Twente
86' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Propper FC Twente
90' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor M. Seuntjens Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Fortuna Sittard
Opstellingen FC Twente - Fortuna Sittard
De opstellingen van FC Twente en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ron Jans
Coach Sjors Ultee
Voorbeschouwing FC Twente - Fortuna Sittard

FC Twente en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 14 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel FC Twente als Fortuna Sittard wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst FC Twente 2
Winst Fortuna Sittard 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 4e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 15e plaats.