Nabeschouwing FC Twente - Willem II (1-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 17 oktober 2021 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Twente het zondag 17 oktober 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de FC Twente - Willem II live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Willem II (1-1)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Twente en Willem II geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door D. Limnios, waarmee FC Twente met 1-0 de leiding nam. Willem II kwam na 24 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van C. Nunnely, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken. In de 47e minuut kreeg R. Zerrouki van FC Twente voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en FC Twente de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 76e minuut moest Willem II verder met een man minder, nadat D. A. Kohn een tweede gele kaart kreeg.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Twente - Willem II 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Willem II teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt FC Twente Doelpunt D. Limnios FC Twente 1-0
24' Doelpunt Willem II Doelpunt C. Nunnely met assist van K. O. Wriedt Willem II 1-1
33' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Zerrouki FC Twente
33' Gele kaart Willem II Gele kaart voor D. A. Kohn Willem II
40' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor M. Sadilek FC Twente
47' Tweede gele kaart FC Twente Tweede gele kaart voor R. Zerrouki FC Twente
52' Gele kaart Willem II Gele kaart voor K. O. Wriedt Willem II
68' Wissel Willem II Wissel R. Meerveld voor P. Llonch Willem II
68' Wissel Willem II Wissel A. Kampetsis voor K. O. Wriedt Willem II
73' Wissel FC Twente Wissel V. Misidjan voor D. Rots FC Twente
76' Tweede gele kaart Willem II Tweede gele kaart voor D. A. Kohn Willem II
81' Wissel Willem II Wissel G. Saglam voor M. Svensson Willem II
89' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor M. Hilgers FC Twente
90' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor G. Troupee FC Twente
90' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor D. Limnios FC Twente
90' Wissel FC Twente Wissel D. Cleonise voor M. Vlap FC Twente
91' Wissel Willem II Wissel N. Michelis voor C. Nunnely Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Willem II
Opstellingen FC Twente - Willem II
De opstellingen van FC Twente en Willem II zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Twente gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Willem II zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing FC Twente - Willem II

FC Twente en Willem II treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jochem Kamphuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Willem II in de Eredivisie vond plaats op 6 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Willem II slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 15
Winst Willem II 3
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 7e positie staat, terwijl we Willem II terugvinden op de 5e plaats.