Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (0-3) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 16 januari 2022 - 12:15 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het zondag 16 januari 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Ajax (0-3)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 0-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Antony. Ajax vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van B. Brobbey op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee B. Brobbey zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, waardoor Ajax dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Utrecht - Ajax 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van R. Gravenberch Ajax 0-1
11' Wissel FC Utrecht Wissel O. Boussaid voor N. Maeda FC Utrecht
19' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van D. Tadic Ajax 0-2
20' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor A. Maher FC Utrecht
46' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor O. Boussaid FC Utrecht
47' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van D. Tadic Ajax 0-3
58' Wissel FC Utrecht Wissel J. van Overeem voor A. Maher FC Utrecht
65' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Mazraoui Ajax
70' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor R. Gravenberch Ajax
70' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor L. Martinez Ajax
70' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor B. Brobbey Ajax
80' Wissel FC Utrecht Wissel R. Balk voor M. Mahi FC Utrecht
83' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
85' Wissel Ajax Wissel A. van Axel Dongen voor Antony Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Ajax
Opstellingen FC Utrecht - Ajax
De opstellingen van FC Utrecht en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach René Hake
Voorbeschouwing FC Utrecht - Ajax

FC Utrecht en Ajax treffen elkaar in de 19e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 3 oktober 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 14 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor FC Utrecht. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 10
Winst Ajax 14
Gelijkspel 9
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.