Nabeschouwing FC Utrecht - FC Twente (1-1) || Eredivisie 2021/2022

Woensdag 22 december 2021 - 21:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het woensdag 22 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - FC Twente (1-1)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door R. van Wolfswinkel, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. In de 51e minuut moest M. Sadilek van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Richard Martens een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Twente verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Mahi namens FC Utrecht in de 94e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Utrecht - FC Twente 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. van Wolfswinkel FC Twente 0-1
42' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor J. Oosterwolde FC Twente
51' Rode kaart FC Twente Rode kaart voor M. Sadilek FC Twente
54' Wissel FC Twente Wissel J. Bosch voor M. Vlap FC Twente
62' Wissel FC Twente Wissel G. Smal voor J. Oosterwolde FC Twente
62' Wissel FC Twente Wissel J. Pleguezuelo voor V. Misidjan FC Twente
62' Wissel FC Utrecht Wissel S. van de Streek voor J. van Overeem FC Utrecht
62' Wissel FC Utrecht Wissel D. Warmerdam voor A. Zagre FC Utrecht
71' Wissel FC Utrecht Wissel O. Boussaid voor S. Gustafson FC Utrecht
77' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor M. Van der Maarel FC Utrecht
79' Wissel FC Utrecht Wissel R. Balk voor B. Ramselaar FC Utrecht
82' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor A. Douvikas FC Utrecht
86' Wissel FC Twente Wissel M. Ugalde voor G. Troupee FC Twente
86' Wissel FC Twente Wissel L. Everink voor D. Limnios FC Twente
86' Wissel FC Twente Wissel D. Rots voor R. van Wolfswinkel FC Twente
94' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt M. Mahi met assist van O. Boussaid FC Utrecht 1-1
96' Gele kaart FC Twente Gele kaart voor R. Zerrouki FC Twente
97' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor Q. Timber FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - FC Twente
Opstellingen FC Utrecht - FC Twente
De opstellingen van FC Utrecht en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Twente zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach René Hake
Coach Ron Jans
Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Twente

FC Utrecht en FC Twente treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Richard Martens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en FC Twente in de Eredivisie vond plaats op 11 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is FC Twente favoriet. 17 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor FC Utrecht. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 10
Winst FC Twente 17
Gelijkspel 8
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 6e plaats.