Nabeschouwing FC Utrecht - Fortuna Sittard (1-1) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 18:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het zaterdag 9 april 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - Fortuna Sittard live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - Fortuna Sittard (1-1)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Utrecht kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van B. Ramselaar. Fortuna Sittard kwam na 61 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Z. Flemming, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE FC Utrecht - Fortuna Sittard 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - Fortuna Sittard teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt B. Ramselaar met assist van M. Van der Maarel FC Utrecht 1-0
28' Wissel Fortuna Sittard Wissel T. Tekie voor B. Rienstra Fortuna Sittard
30' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor D. Duarte Fortuna Sittard
61' Doelpunt Fortuna Sittard Doelpunt Z. Flemming Fortuna Sittard 1-1
62' Wissel FC Utrecht Wissel M. Mahi voor A. Douvikas FC Utrecht
69' Wissel FC Utrecht Wissel M. Sylla voor O. Boussaid FC Utrecht
69' Wissel FC Utrecht Wissel S. van de Streek voor B. Ramselaar FC Utrecht
69' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Semedo voor T. Noslin Fortuna Sittard
73' Wissel Fortuna Sittard Wissel P. Gladon voor C. Benschop Fortuna Sittard
81' Wissel FC Utrecht Wissel P. Almqvist voor Q. Timber FC Utrecht
87' Wissel Fortuna Sittard Wissel I. Pinto voor G. Cox Fortuna Sittard
89' VAR: Afgekeurd doelpunt M. van der Maarel Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding M. van der Maarel FC Utrecht
95' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor P. Gladon Fortuna Sittard
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - Fortuna Sittard
Opstellingen FC Utrecht - Fortuna Sittard
De opstellingen van FC Utrecht en Fortuna Sittard zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Fortuna Sittard zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Rick Kruijs
Coach Sjors Ultee
Voorbeschouwing FC Utrecht - Fortuna Sittard

FC Utrecht en Fortuna Sittard treffen elkaar in de 29e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard in de Eredivisie vond plaats op 18 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Fortuna Sittard slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 3
Winst Fortuna Sittard 0
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 6e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard terugvinden op de 17e plaats.