Nabeschouwing FC Utrecht - NEC (1-0) || Eredivisie 2021/2022

Vrijdag 29 april 2022 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het vrijdag 29 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NEC. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - NEC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - NEC (1-0)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en NEC is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 1-0 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door A. Douvikas, waarmee FC Utrecht met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name FC Utrecht dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor FC Utrecht uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE FC Utrecht - NEC 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - NEC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Gele kaart NEC Gele kaart voor M. Duelund NEC
50' Gele kaart NEC Gele kaart voor J. Bruijn NEC
59' Wissel FC Utrecht Wissel P. Almqvist voor O. Boussaid FC Utrecht
59' Wissel FC Utrecht Wissel D. Warmerdam voor R. R. Shein FC Utrecht
66' Wissel NEC Wissel J. Vet voor M. Duelund NEC
66' Wissel NEC Wissel D. Proper voor J. Bruijn NEC
73' Gele kaart NEC Gele kaart voor D. Proper NEC
77' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt A. Douvikas FC Utrecht 1-0
82' Wissel NEC Wissel I. Cissoko voor S. El Karouani NEC
83' Wissel FC Utrecht Wissel J. van Overeem voor Q. Timber FC Utrecht
83' Wissel FC Utrecht Wissel M. Sylla voor A. Douvikas FC Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - NEC
Opstellingen FC Utrecht - NEC
De opstellingen van FC Utrecht en NEC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en NEC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing FC Utrecht - NEC

FC Utrecht en NEC treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en NEC in de Eredivisie vond plaats op 22 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Utrecht. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide ploegen is FC Utrecht favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl NEC slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 9
Winst NEC 7
Gelijkspel 7
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 7e positie staat, terwijl we NEC terugvinden op de 10e plaats.