Nabeschouwing FC Utrecht - PSV (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 13 maart 2022 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt FC Utrecht het zondag 13 maart 2022 om 14:30 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - PSV (0-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en PSV is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 0-1 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 53e minuut door E. Zahavi, waarmee PSV met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor PSV uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE FC Utrecht - PSV 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor D. Warmerdam FC Utrecht
46' Wissel PSV Wissel J. Veerman voor M. Gotze PSV
53' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi met assist van C. Gakpo PSV 0-1
61' Wissel PSV Wissel O. Boscagli voor A. Obispo PSV
67' Wissel FC Utrecht Wissel S. Gustafson voor R. Balk FC Utrecht
79' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor E. Zahavi PSV
82' Wissel FC Utrecht Wissel R. Meissen voor D. van der Kust FC Utrecht
82' Wissel FC Utrecht Wissel M. Rijks voor J. van Overeem FC Utrecht
85' Wissel PSV Wissel Carlos Vinicius voor P. Max PSV
86' Gele kaart PSV Gele kaart voor J. Teze PSV
88' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor A. Maher FC Utrecht
91' Gele kaart PSV Gele kaart voor Mauro Junior PSV
91' Gele kaart PSV Gele kaart voor Carlos Vinicius PSV
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - PSV
Opstellingen FC Utrecht - PSV
De opstellingen van FC Utrecht en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en PSV zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing FC Utrecht - PSV

FC Utrecht en PSV treffen elkaar in de 26e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en PSV in de Eredivisie vond plaats op 4 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 33 duels tussen beide teams is PSV favoriet. 24 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor FC Utrecht. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 3
Winst PSV 24
Gelijkspel 6
Totaal 33

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 6e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.