Nabeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 21 november 2021 - 12:15 uur



In de Eredivisie 2021/2022 neemt Go Ahead Eagles het zondag 21 november 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in De Adelaarshorst in Deventer.

Via de Go Ahead Eagles - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen (0-1)

Het Eredivisie duel tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Groningen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door J. Larsen, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. In de 75e minuut kreeg I. Cordoba van Go Ahead Eagles voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Go Ahead Eagles de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 92e minuut kreeg J. Kramer van Go Ahead Eagles voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Go Ahead Eagles de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sander van der Eijk, waardoor FC Groningen de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

Wedstrijdstatistieken Go Ahead Eagles - FC Groningen
Balbezit
38%
62%
Rode kaarten
2
0
Gele kaarten
6
1
Schoten totaal
7
19
Schoten op doel
3
10
Aanvallen
74
116
Gevaarlijke aanvallen
27
59
Passes
291
463
Overtredingen
17
7
Buitenspel
1
1
Corners
5
6
Wissels
4
2
LIVE Go Ahead Eagles - FC Groningen 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
43' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor P. Rommens Go Ahead Eagles
50' Doelpunt FC Groningen Doelpunt J. Larsen met assist van W. Dammers FC Groningen 0-1
54' Gele kaart FC Groningen Gele kaart voor T. Suslov FC Groningen
57' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor I. Cordoba Go Ahead Eagles
59' Wissel Go Ahead Eagles Wissel M. Berden voor G. Botos Go Ahead Eagles
70' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor J. Kramer Go Ahead Eagles
75' Tweede gele kaart Go Ahead Eagles Tweede gele kaart voor I. Cordoba Go Ahead Eagles
79' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Bakker voor P. Rommens Go Ahead Eagles
79' Wissel Go Ahead Eagles Wissel J. Mulenga voor I. Lidberg Go Ahead Eagles
84' Wissel FC Groningen Wissel M. te Wierik voor L. Duarte FC Groningen
85' Wissel FC Groningen Wissel P. Joosten voor D. Irandust FC Groningen
89' Gele kaart Go Ahead Eagles Gele kaart voor J. Mulenga Go Ahead Eagles
92' Tweede gele kaart Go Ahead Eagles Tweede gele kaart voor J. Kramer Go Ahead Eagles
Video hoogtepunten en samenvatting Go Ahead Eagles - FC Groningen
Opstellingen Go Ahead Eagles - FC Groningen
De opstellingen van Go Ahead Eagles en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Go Ahead Eagles gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Kees van Wonderen
Wissels Go Ahead Eagles
# Speler Pos.
23 Andries Noppert K
31 Job Schuurman K
26 Justin Bakker V
24 Yacine Bourhane M
6 Jay Idzes M
7 Martijn Berden A
22 Quiermo Dumay A
27 Jacob Mulenga A
17 Francis Ross A
25 Semir Ozturk A
Formatie 4-3-1-2
Coach Danny Buijs
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
16 Jan Hoekstra K
25 Jan de Boer K
50 Thijmen Blokzijl V
5 Mike te Wierik V
40 Bjorn Meijer V
26 Daniël van Kaam M
19 Paulos Abraham A
14 Patrick Joosten A
27 Cyril Ngonge A
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen

Go Ahead Eagles en FC Groningen treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen in de Eredivisie vond plaats op 22 april 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Groningen. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide teams is FC Groningen favoriet. 4 keer wist de ploeg van Go Ahead Eagles te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Go Ahead Eagles. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Go Ahead Eagles 0
Winst FC Groningen 4
Gelijkspel 2
Totaal 6

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Go Ahead Eagles op een 10e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Go Ahead Eagles - FC Groningen Opstelling Go Ahead Eagles Opstelling FC Groningen Live Go Ahead Eagles - FC Groningen Live Go Ahead Eagles - FC Groningen kijken Go Ahead Eagles - FC Groningen kijken Live Go Ahead Eagles - FC Groningen stream Go Ahead Eagles - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen Uitslag Go Ahead Eagles - FC Groningen Statistieken Go Ahead Eagles - FC Groningen Eredivisie 2021/2022 Go Ahead Eagles - FC Groningen wedden Go Ahead Eagles - FC Groningen gokken Go Ahead Eagles - FC Groningen Unibet