In de Eredivisie neemt Heracles het zondag 19 september 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Erve Asito in Almelo.

Via de Heracles - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - AZ (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en AZ is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 3-2 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door A. Gudmundsson, waarmee AZ Alkmaar met 0-1 de leiding nam. In de 45e minuut moest J. Clasie van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest AZ Alkmaar verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte K. Sierhuis namens Heracles in de 46e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 72e minuut was het Heracles dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van D. Burgzorg. Na 89 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Reijnders de 2-2 maakte namens AZ Alkmaar. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Heracles dat via R. Vloet nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 93e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Heracles.

Wedstrijdstatistieken Heracles - AZ
Goals
3
2
Balbezit
50%
50%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
3
1
Schoten totaal
14
9
Schoten op doel
6
4
Aanvallen
103
108
Gevaarlijke aanvallen
35
42
Passes
510
498
Overtredingen
6
14
Buitenspel
1
0
Corners
1
7
Wissels
5
5
LIVE Heracles - AZ 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
19' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt A. Gudmundsson met assist van V. Pavlidis AZ Alkmaar 0-1
45' Rode kaart AZ Alkmaar Rode kaart voor J. Clasie AZ Alkmaar
46' Doelpunt Heracles Doelpunt K. Sierhuis Heracles 1-1
46' Wissel AZ Alkmaar Wissel Z. Aboukhlal voor J. Karlsson AZ Alkmaar
46' Wissel Heracles Wissel G. Quagliata voor R. Roosken Heracles
46' Wissel Heracles Wissel B. Basacikoglu voor M. Amissi Heracles
46' Wissel Heracles Wissel D. Burgzorg voor N. Laursen Heracles
49' Gele kaart Heracles Gele kaart voor R. Vloet Heracles
50' Gele kaart Heracles Gele kaart voor G. Quagliata Heracles
50' Gele kaart Heracles Gele kaart voor D. Burgzorg Heracles
62' Wissel AZ Alkmaar Wissel Y. Sugawara voor A. F. Witry AZ Alkmaar
69' Wissel AZ Alkmaar Wissel E. Poku voor V. Pavlidis AZ Alkmaar
72' Doelpunt Heracles Doelpunt D. Burgzorg met assist van K. Sierhuis Heracles 2-1
75' Wissel Heracles Wissel I. Azzaoui voor K. Sierhuis Heracles
86' Wissel AZ Alkmaar Wissel T. Reijnders voor T. Letschert AZ Alkmaar
86' Wissel AZ Alkmaar Wissel S. Beukema voor A. Gudmundsson AZ Alkmaar
86' Wissel Heracles Wissel L. Schoofs voor L. de la Torre Heracles
89' Doelpunt AZ Alkmaar Doelpunt T. Reijnders met assist van F. Midtsjo AZ Alkmaar 2-2
92' Gele kaart AZ Alkmaar Gele kaart voor F. Midtsjo AZ Alkmaar
93' Doelpunt Heracles Doelpunt R. Vloet Heracles 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - AZ
Opstellingen Heracles - AZ
De opstellingen van Heracles en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heracles gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing Heracles - AZ

Heracles en AZ treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Heracles en AZ in de Eredivisie vond plaats op 16 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 24 keer wist de ploeg van Heracles te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Heracles. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Heracles 4
Winst AZ 24
Gelijkspel 4
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Heracles op een 17e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Heracles - AZ Opstelling Heracles Opstelling AZ Live Heracles - AZ Live Heracles - AZ kijken Heracles - AZ kijken Live Heracles - AZ stream Heracles - AZ Fox Sports Nabeschouwing Heracles - AZ Uitslag Heracles - AZ Statistieken Heracles - AZ Eredivisie 2021/2022 Heracles - AZ wedden Heracles - AZ gokken Heracles - AZ Unibet