Nabeschouwing Heracles - AZ (3-2) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 19 september 2021 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt Heracles het zondag 19 september 2021 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Erve Asito in Almelo.

Via de Heracles - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Heracles - AZ (3-2)

Het Eredivisie duel tussen Heracles en AZ is onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük geëindigd in een 3-2 overwinning voor Heracles. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door A. Gudmundsson, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. In de 45e minuut moest J. Clasie van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest AZ verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte K. Sierhuis namens Heracles Almelo in de 46e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 72e minuut was het Heracles Almelo dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van D. Burgzorg. Na 89 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Reijnders de 2-2 maakte namens AZ. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Heracles Almelo dat via R. Vloet nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 93e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Heracles.

LIVE Heracles - AZ 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Heracles - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van V. Pavlidis AZ 0-1
45' Rode kaart AZ Rode kaart voor J. Clasie AZ
46' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt K. Sierhuis Heracles Almelo 1-1
46' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor J. Karlsson AZ
46' Wissel Heracles Almelo Wissel G. Quagliata voor R. Roosken Heracles Almelo
46' Wissel Heracles Almelo Wissel B. Basacikoglu voor M. Amissi Heracles Almelo
46' Wissel Heracles Almelo Wissel D. Burgzorg voor N. Laursen Heracles Almelo
49' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor R. Vloet Heracles Almelo
50' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor G. Quagliata Heracles Almelo
50' Gele kaart Heracles Almelo Gele kaart voor D. Burgzorg Heracles Almelo
62' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor A. F. Witry AZ
69' Wissel AZ Wissel E. Poku voor V. Pavlidis AZ
72' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt D. Burgzorg met assist van K. Sierhuis Heracles Almelo 2-1
75' Wissel Heracles Almelo Wissel I. Azzaoui voor K. Sierhuis Heracles Almelo
86' Wissel AZ Wissel T. Reijnders voor T. Letschert AZ
86' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor A. Gudmundsson AZ
86' Wissel Heracles Almelo Wissel L. Schoofs voor L. de la Torre Heracles Almelo
89' Doelpunt AZ Doelpunt T. Reijnders met assist van F. Midtsjo AZ 2-2
92' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Midtsjo AZ
93' Doelpunt Heracles Almelo Doelpunt R. Vloet Heracles Almelo 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Heracles - AZ
Opstellingen Heracles - AZ
De opstellingen van Heracles en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Heracles gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Frank Wormuth
Voorbeschouwing Heracles - AZ

Heracles en AZ treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Heracles en AZ in de Eredivisie vond plaats op 16 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 24 keer wist de ploeg van Heracles te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Heracles. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Heracles 4
Winst AZ 24
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Heracles op een 17e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 16e plaats.