Nabeschouwing NEC - Ajax (0-1) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 23 april 2022 - 16:30 uur

NEC - Ajax

In de Eredivisie 2021/2022 neemt NEC het zaterdag 23 april 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - Ajax (0-1)

Het Eredivisie duel tussen NEC en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot geëindigd in een 0-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 34e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg D. Tadic van Ajax via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 88 minuten was het B. Brobbey die Ajax op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Manschot, waardoor Ajax de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE NEC - Ajax 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Penalty gemist Ajax Penalty gemist D. Tadic Ajax
47' Wissel Ajax Wissel L. Van Gelderen voor P. Schuurs Ajax
46' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor S. Berghuis Ajax
51' Wissel NEC Wissel M. Duelund voor M. Mattsson NEC
53' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Blind Ajax
55' Gele kaart NEC Gele kaart voor L. Schone NEC
59' Gele kaart NEC Gele kaart voor R. Guth NEC
71' Wissel NEC Wissel R. van Eijden voor C. Verdonk NEC
85' Wissel Ajax Wissel M. Kudus voor K. Taylor Ajax
87' Wissel NEC Wissel J. Vet voor J. Okita NEC
88' Doelpunt Ajax Doelpunt B. Brobbey met assist van M. Kudus Ajax 0-1
92' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor R. Gravenberch Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - Ajax
Opstellingen NEC - Ajax
De opstellingen van NEC en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.