Nabeschouwing NEC - AZ (1-3) || Eredivisie 2021/2022

Zondag 6 maart 2022 - 16:45 uur

NEC - AZ

In de Eredivisie 2021/2022 neemt NEC het zondag 6 maart 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - AZ (1-3)

Het Eredivisie duel tussen NEC en AZ is onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis geëindigd in een 1-3 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door J. Karlsson, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. NEC kwam in de 44e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Guth, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 70e minuut zette J. Karlsson zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee AZ de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de voorsprong voor AZ vergroot nadat H. Evjen de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor AZ.

LIVE NEC - AZ 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt AZ Doelpunt J. Karlsson met assist van A. F. Witry AZ 0-1
23' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor M. Duelund NEC
42' Gele kaart AZ Gele kaart voor P. Vindahl AZ
44' Doelpunt NEC Doelpunt R. Guth met assist van L. Schone NEC 1-1
64' Wissel AZ Wissel Z. Aboukhlal voor V. Pavlidis AZ
64' Wissel AZ Wissel K. Sowah voor D. de Wit AZ
70' Wissel NEC Wissel D. Proper voor E. Barreto NEC
70' Doelpunt AZ Doelpunt J. Karlsson met assist van K. Sowah AZ 1-2
76' Doelpunt AZ Doelpunt H. Evjen AZ 1-3
83' Wissel NEC Wissel M. de Wolf voor M. Mattsson NEC
83' Wissel NEC Wissel I. Bronkhorst voor A. Akman NEC
87' Wissel AZ Wissel S. Beukema voor J. Karlsson AZ
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - AZ
Opstellingen NEC - AZ
De opstellingen van NEC en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AZ zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing NEC - AZ

NEC en AZ treffen elkaar in de 25e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen NEC en AZ in de Eredivisie vond plaats op 20 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 23 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 10 keer wist de ploeg van NEC te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor NEC. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst NEC 6
Winst AZ 10
Gelijkspel 7
Totaal 23

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel NEC op een 9e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 4e plaats.