Nabeschouwing NEC - RKC Waalwijk (1-1) || Eredivisie 2021/2022

Zaterdag 19 februari 2022 - 16:30 uur

In de Eredivisie 2021/2022 neemt NEC het zaterdag 19 februari 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Goffertstadion in Nijmegen.

Via de NEC - RKC Waalwijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing NEC - RKC Waalwijk (1-1)

De Eredivisie 2021/2022 wedstrijd tussen NEC en RKC Waalwijk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door R. van der Venne, waarmee RKC Waalwijk met 0-1 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat NEC het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 88e minuut was het namelijk J. Okita die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE NEC - RKC Waalwijk 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd NEC - RKC Waalwijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt RKC Waalwijk Doelpunt R. van der Venne RKC Waalwijk 0-1
46' Wissel NEC Wissel A. Akman voor R. Guth NEC
61' Wissel RKC Waalwijk Wissel A. Azhil voor Y. Oukili RKC Waalwijk
67' Wissel RKC Waalwijk Wissel S. Bakari voor R. van der Venne RKC Waalwijk
68' Wissel RKC Waalwijk Wissel F. Stokkers voor M. Kramer RKC Waalwijk
69' Wissel NEC Wissel D. Proper voor E. Barreto NEC
71' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Buttner RKC Waalwijk
79' Gele kaart NEC Gele kaart voor C. Odenthal NEC
80' Wissel RKC Waalwijk Wissel L. Wouters voor A. Buttner RKC Waalwijk
80' Wissel NEC Wissel C. Verdonk voor S. El Karouani NEC
80' Wissel NEC Wissel J. Vet voor M. Mattsson NEC
88' Doelpunt NEC Doelpunt J. Okita met assist van E. Tavsan NEC 1-1
91' Gele kaart NEC Gele kaart voor L. Schone NEC
91' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor A. Touba RKC Waalwijk
93' Gele kaart RKC Waalwijk Gele kaart voor J. Gaari RKC Waalwijk
Video hoogtepunten en samenvatting NEC - RKC Waalwijk
Opstellingen NEC - RKC Waalwijk
De opstellingen van NEC en RKC Waalwijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat NEC gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en RKC Waalwijk zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.